Este distracție și relaxare la cote maxime pe pârtiile din Poiana Brașov! Ninsorile au adus la munte sute de turiști împătimiți ai sporturilor de iarnă. Turiștii care au ajuns la munte, în acest sfârșit de săptămână, se bucură de o nouă sesiune de ninsoare.

Este distracție și relaxare la cote maxime pe pârtiile din Poiana Brașov! Ninsorile au adus la munte sute de turiști împătimiți ai sporturilor de iarnă.

Zăpada îi aduce la munte pe turiști | Imagini spectaculoase din stațiunile montane unde ninge ca-n povești

Powered by GetYourGuide

Cele mai noi articole

25 noiembrie 2023

Temperaturile resimțite au scăzut și pana la minus 15 grade în zona Vârfului Omu
 

Meteorologii au emis un cod galben de vant puternic. Avertizarea este valabilă până în această seară, la ora 18.00. Sunt anunțate intensificări ale vântului, ninsori în Carpații Orientali și viscol la peste 1700 de metri. Rafalele vor atinge si 110 km pe oră. De altfel, din cauza vântului puternic, și în această dimineață, temperaturile resimțite au scăzut și pana la minus 15 grade în zona Vârfului Omu. Au fost minus 10 în Ceahlau și minus 7 grade în Parâng.


Iarna se năpusteşte cu... entuziasm asupra României

 

A nins fără oprire la munte, unde zăpada ajunge până la jumătate de metru, iar vântul bate cu 100 de kilometri pe oră. Mai mulţi turişti au rămas blocaţi într-o staţiune din Apuseni pentru că drumul este troienit. Iarnă în toată regula este şi în stațiunea Rânca, în Munţii Parâng.

În aproape toate zonele montane a nins abundent în ultimele ore și a fost viscol, ceea ce a îngreunat deszăpezirea. În judetul Bihor, în zona stațiunii Padiș, turiștii au fost luați prin surprindere de răbufnirea iernii. Nu au mai putut coborî din stațiune pentru ca s-a depus un strat de zăpadă de jumătate de metru în unele zone. Acum, așteaptă utilajele pentru deszăpezire. 
 

Și la Stâna de Vale sunt mai mulți turiști care așteaptă să fie curățat drumul de zăpadă, ca să poată coborî de la munte. Vântul a făcut probleme și în Harghita. Peste 300 de gospodării au rămas fără curent. Ninge abundent și se acționează cu utilaje și material antiderapant. Un copac a căzut peste o mașină, iar șoferul a fost rănit. 

De lucru au drumarii și în Pasul Tihuța. Au căzut și aici copaci pe carosabil, iar deszăpezirea este îngreunată și din cauza vântului, care ar mai putea face probleme și orele următoare.

 

Temperaturi resimţite dimineața
 

-15°    Vârful Omu 

-12°    Țarcu 

-11°    Bâlea Lac 

-11°    Călimani 

-10°    Ceahlău 

-10°    Vlădeasa 

-10°    Lăcăuţi

-8°    Iezer 

-7°    Parâng

Vezi și Cum a trecut Cherecheș granița cu buletinul unui văr. Și-a lăsat socrii în arest, soția și mama sa au fugit și ele din țară