Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a reușit să fugă din țară în Ungaria cu un taxi, chiar dacă era dat în consemn la frontieră. 

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a reușit să fugă din țară în Ungaria cu un taxi, chiar dacă era dat în consemn la frontieră. 

Cum a trecut Cherecheș granița cu buletinul unui văr. Și-a lăsat socrii în arest, soția și mama sa au fugit și ele din țară

Powered by GetYourGuide

Cele mai noi articole

25 noiembrie 2023

”Nu avea bagaj, era speriat”

 

Actul de identitate i-ar aparține unui văr stabilit în Germania. Deși primarul este mai mare cu 9 ani, cei doi seamna bine. Astfel a reușit să îl păcălească pe agentul de la frontieră. Inițial, Cherecheș i-a cerut ajutorul unui prieten care este taximetrist din Baia Mare ca să îl transporte cât mai aproape de frontieră. Bărbatul îi făcea din când în când comisioane. Fugarul i-a dat la plecare un bilet și bani.

"Nu l-am dus cu mașina personală, l-am dus cu mașina secretarei. Nu avea bagaj, avea o borsetă, o geacă și hanoracul, atâta tot. Era speriat. L-am dus în Satu Mare, am oprit într-o stație de taxi, a urcat într-un taxi și a plecat. N-am știut unde merge, totul s-a întâmplat spontan".

 

Mai departe, la Satu Mare, Cherecheș a tocmit un alt taximetrist, căruia i-a cerut să îl ducă în Ungaria. Și a reușit, deși avea interdicție de a părăsi România.
 

Chestor de poliție Florin Coman, șeful Inspectoratului de Poliție de Frontieră Sighetu Marmației: "Dacă a greșit, nu are scuză. Chiar dacă s-a întâmplat în ultimele zece minute de serviciu. Acel coleg a luat 12 ore și cu zece minute înainte de a ieși din tură s-a prezentat mașina la contol. Nu are scuză. Trebuia să fie atent, trebuia să facă identificarea".

Chestor Victor Ștefan Ivașcu, șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră: "Doar norocul să aibă parte de neatenția unui coleg experimentat l-a făcut să părăsească teritoriul național".

 

Întreaga poveste a plecării lui Chercheș

 

Au recunoscut-o șefii Poliției de Frontieră, care au dezvăluit că edilul i-a păcălit pentru că a folosit cartea de identitate a unui văr mai tânăr. Cei doi seamănă izbitor. Agentul de la frontieră, care l-ar fi recunoscut pe Chereches, trebuie să dea socoteală pentru neglijență în fața șefilor. În schimb, Cătălin Cherecheș se alege cu un nou dosar penal.
 

Cătălin Cherecheș a plecat din țară la 7 și 49 de minute, prin punctul de frontieră de la Petea, înainte ca judecătorii Curții de Apel Cluj să îl condamne definitiv la 5 ani de închisoare. 10 ore mai târziu, când au fost analizate imaginile suprinse de camerele de supraveghere, a fost evident că primarul a trecut granița la vedere, într-un taxi de Satu Mare.

Chestor Victor Ștefan Ivașcu, șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră: "Cele două persoane s-au legitimat cu cărți de identitate românești, dintre care una, cea a pasagerului, aparținea unei rude a numitului Cherecheș Cătălin, persoană care locuiește într-un stat din Europa".

 

”Nu i-am văzut de mult, nu știu ce să spun”

 

Isprava lui Cătălin Cherecheș are și consecințe. În timp ce agentul de la poliția de frontieră care a înregistrat performanța negativă va fi cercetat disciplinar de șefii săi, edilul condamnat se alege cu un nou doar penal pentru două acuzații.

Pe de o parte fals privind identatea, pe de alta, trecerea frauduloasă a frontierei pentru care ar putea primi o nouă condamnare de doi ani de închisoare.Surse din anchetă spun că atât soția, cât și mama lui Cherecheș ar fi plecat din țară.” 
 
 Reporter: Când i-ați văzut ultima dată?
 Vecin: Nu i-am văzut demult, nu știu să vă spun. Eu stau în locul ăsta, aici stă un vecin". În schimb, socrii lui Cherecheș care ar fi încercat să-l scape de condamnare mituind judecătoarea care se ocupa de caz rămân în arest preventiv.

 

Vezi și Cod portocaliu de viscol. Zonele în care a venit iarna în România, în acest weekend