Administrația Națională de Meteolorologie a emis mai multe avertizări de ninsoare și viscol în mai bine de jumătate din țară. Pentru sâmbătă, 25 noiembrie, și duminică, 26 noiembrie, meteorolgoii anunță intensificări ale vântului, viscol, precipitații însemnate cantitativ,

Administrația Națională de Meteolorologie a emis mai multe avertizări de ninsoare și viscol în mai bine de jumătate din țară.

Cod portocaliu de viscol. Zonele în care a venit iarna în România, în acest weekend

Cele mai noi articole

25 noiembrie 2023

Pentru intervalul 26 noiembrie, ora 02:00 – 26 noiembrie, ora 16:00, a fost emis cod portocaliu de viscol pentru județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța, Vrancea, Galați, Vaslui și Bacău, precum și Carpații Meridionali și de Curbură.

 

În intervalul menționat în județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța, Vrancea, Galați, Vaslui și Bacău va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale în general de 85...90 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

 

În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 90...110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Cod portocaliu de viscol

 

În interval de valabilitate: 25 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 18:00 vor fi precipitații abundente în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța vor fi precipitații abundente, se vor acumula 50...60 l/mp și izolat 70 l/mp.

Cod galben de viscol și precipitații

 

Pentru perioada 25 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 18:00, vor fi intensificări ale vântului, viscol, precipitații însemnate cantitativ în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova precum și în sudul și estul Transilvaniei vor fi precipitații, sub formă de ninsoare la munte, iar în restul zonelor va ploua, apoi treptat, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor fi de 25...35 l/mp.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 60...75 km/h, vor fi intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

Vezi și 7 lucruri importante – Bine de știut pentru orice băutor de cafea