O tânără româncă, care a născut în Norvegia, a aflat abia după ce s-a întors în România că are o sumă enormă de plătit.
06 decembrie 2023

O tânără româncă, care a născut în Norvegia, a aflat abia după ce s-a întors în România că are o sumă enormă de plătit. Aceasta nu a avut asigurare medicală, iar acum îi este imposibil să achite suma uriașă, după cum a scris pe Facebook.

O româncă are o datorie de peste 100.000 de euro după ce a născut în străinătate

Opinia românilor despre serviciile medicale din străinătate
 

De obicei, românii au doar cuvinte de laudă și sunt pe deplin mulțumiți de serviciile medicale din străinătate. Uneori, nici aceste experiențe nu sunt lipsite de surprize. Este cazul relatat de o tânără care a născut în Norvegia și a aflat abia după ce s-a întors în țară cât are de plătit. Aceasta a recunoscut că nu avea asigurare medicală, însă îi este imposibil să achite suma uriașă, după cum a scris pe Facebook.
                                                                                                          Opinia românilor despre serviciile medicale din străinătate
                  

"Aș avea nevoie de un sfat! Am locuit în Norvegia câțiva ani, acolo am și născut ambii copii. Cel mic, a venit pe lume înainte de vreme, la numai 25 de săptămâni, nu aveam asigurare și bineînțeles, acum au început să îmi vină facturi și în România. Voi lua legătură cu cei de acolo prin mail, doresc să plătesc, însă nu lucrez momentan și chiar nu știu cum aș putea rezolva această problemă! Mi-au trimis scrisoare că am 14 zile la dispoziție să iau legătură cu ei ca să nu fiu "urmărită" pe o perioadă îndelungată de recuperatori", a scris aceasta pe grupul Sfaturi de la avocați, atașând și documentul pe care l-a primit.
 

Situația a fost analizată în comentarii, iar părerile sunt împărțite. Tânăra a precizat că a beneficiat de 3 luni de spitalizare și de 2 zboruri cu elicopterul, fiind vorba de o naștere prematură, la 25 de săptămâni.
 

Doamne ferește, dar ce ți-au făcut de banii ăștia!? Ai cumpărat copilul de la ei?"

"Suma se va putea achita eșalonat. Nu cunosc bine legislația în Norvegia, dar sunt convins că se vor găsi variante."

"Păi nah, dacă a vrut spitalizare în Norvegia fără să aibă asigurare de sănătate, ce să-i faci? Acum e bună de plată!"

"Cică statul te ajută când ai copii. Tot el: plătește 100.000 euro că te-am ajutat să naști."

"Doamne ferește, sunt în euro acei bani?"

"Coroane norvegiene, făcând conversia, suma totală ar fi în jur de 126.000 de euro. Chiar și-așa nu este o sumă mică."

 

"Încearcă să pună presiune pe dvs, să își recupereze banii"

 

"Din câte s-a mai discutat și din ce informații dețin de la băncile din Germania, zic așa, nu își pot recupera banii de la cei care pleacă din țară, că sunt români sau alte nații, au zis că nu poate Germania sau altă țară să treacă peste politică țării în care pleacă acei oameni, dar atunci când revin în țara respectivă, nu prea ar conta care și depinde de sumă, când se angajează și apare contul unde-i intră banii, îi blochează contul. 

Deci nu sunt firme de recuperare în România în ceea privește pe nemți, deci eu cred că încearcă să pună presiune pe dvs ca să își recupereze banii, dar asta doar un avocat de acolo v-ar putea spune, că ei știu legile de acolo."

Powered by GetYourGuide

"N-ai furat, n-ai dat în cap la nimeni"

 

Sunt și persoane care cred că nu ar trebui să plătească.

"Eu n-aș plăti. Cum să plătesc 120.000 de euro pentru că am născut? N-ai furat, n-ai dat în cap la nimeni. Ai născut. Și sincer, cât timp ești în RO, nu cred că au ce să-ți facă."

"Dacă în perioada aia ai avut asigurare în România, poți trimite factura către casa de asigurări. Până la urmă nașterea nu a fost una normală, la termen."

"Aici în România clar nu aveți cum să plătiți. Norvegia nu face parte din UE și cred că nu are cum să recupereze acești bani de la dumneavoastră. Mai interesați-vă."

"Poate mă înșel, dar cred că un creditor străin nu poate pune poprire pe bunurile sau conturile din România decât în cazul unei hotărâri judecătorești românești..."

 

Alte articole care te-ar putea interesa:
1. Cine sunt şoferii care ar putea plăti poliţe RCA usturătoare. În ultimul an, asigurările aproape s-au dublat

2. Incompetența din primărie face victime
3. 7 lucruri importante – Bine de știut pentru orice băutor de cafea