Şoferii agresivi în trafic cu accidente la activ ar putea plăti poliţe RCA usturătoare.
30 noiembrie 2023

Şoferii agresivi în trafic cu accidente la activ ar putea plăti poliţe RCA usturătoare. Autoritatea pentru Supravegherea Financiară vrea să modifice sistemul de bonus-malus, astfel încât sancţiunile să fie mai dure pentru cei indisciplinaţi în trafic. Oricum valoarea poliţelor a crescut în ultimul an, chiar s-a dublat în anumite situaţii. 

Cine sunt şoferii care ar putea plăti poliţe RCA usturătoare. În ultimul an, asigurările aproape s-au dublat

S-a modificat sistemul bonus-malus

 

Astfel, şoferii care sunt disciplinaţi vor fi recompensaţi, iar cei care produc accidente vor trebui să plătească suplimentar pentru poliţa RCA. Este una dintre modificările la care se gândesc cei de la ASF, asta în contextul în care, în România, se produc din ce în ce mai multe accidente. Suntem pe primul loc în UE la numărul de incidente rutiere. A crescut, de altfel, dauna medie pe care o plătesc companiile de asigurări, cu 12 procente în comparaţie cu anul trecut, astfel că dauna medie depăşeşte suma de 10.700 de lei. Această modificare a sistemului bonus-malus nu este singura la care se gândesc autorităţile. În perioada următoare, maşinile vor fi monitorizate în trafic, în aşa fel încât autorităţile să poată vedea dacă au sau nu RCA valabil.

Asigurare Auto RCA | Cel mai ieftin RCA online | Cea mai ieftina asigurare auto

         rca ieftin

 

Comparăm online în timp real, în orice zi și la orice oră tarifele de la 10 asiguratori astfel încât obținem o ofertă variată din care vei putea alege varianta de asigurare auto dorită. Tot procesul de comparare și cumpărare durează câteva minute.

Ce este polita RCA si care este rolul ei?
 

RCA-ul reprezinta o asigurare auto obligatorie pentru fiecare proprietar de vehicule, menita sa despagubeasca persoanele prejudiciate implicate in urma accidentelor produse de autoturismul pentru care s-a emis polita. Poate fi incheiat atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice si acopera pagube materiale, vatamari corporale sau deces.
 

Lipsa politei RCA poate duce la sanctiuni precum: retragerea placutelor de inmatriculare, retinerea certificatului de inmatriculare al autovehiculului sau/si amenzi cu sume cuprinse intre 1000 si 2000 lei. In momentul de fata, majoritatea asiguratorilor sunt buni platnici ai daunelor, asadar cei mai multi soferi cauta un RCA ieftin. O veste buna pentru soferi este ca asigurarea RCA poate fi detinuta si in suport electronic, adica nu mai este neaparat necesara detinerea in format printat a politei de asigurare. Asigurarea RCA este valabila si daca este prezentata direct de pe telefonul mobil. 
 

Alte articole care te-ar putea interesa:
1. Cine sunt şoferii care ar putea plăti poliţe RCA usturătoare. În ultimul an, asigurările aproape s-au dublat

2. Incompetența din primărie face victime
3. 7 lucruri importante – Bine de știut pentru orice băutor de cafea