Unde să mergi cu cortul la munte în România este o întrebare frecventă pentru mulți români în timpul concediilor de vară
19 iunie 2024

Unde să mergi cu cortul la munte în România este o întrebare frecventă pentru mulți români în timpul concediilor de vară. Țara noastră se mândrește cu diverse forme de relief, inclusiv munți și litoral, ideale pentru camping, una dintre cele mai relaxante și aventuroase activități. Iată câteva locuri unde poți campa la munte pentru a te bucura de frumusețea naturii.

Top 15 locatii unde sa mergi cu cortul la munte in aceasta vara. Descopera cele mai frumoase locatii

Locații unde să mergi cu cortul la munte, în România

 

Campingul cu cortul este o soluție excelentă pentru relaxarea la munte, oferind aventură, experiențe noi, bucuria naturii, joacă, distracție și o evadare din agitația cotidiană. În plus, este o modalitate accesibilă de a-ți reîncărca bateriile.

 

Locurile de camping din România sunt, de obicei, situate în afara orașelor, unde poți merge cu cortul sau rulota pentru a petrece timp în natură și a scăpa de aglomerația urbană.

 

Indiferent de destinația aleasă, există câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le iei cu tine. Vei avea nevoie de un cort pentru adăpost, echipament de dormit pentru a te odihni confortabil, câteva piese de mobilier, cum ar fi o masă și scaune, și alte echipamente diverse care contribuie la bunăstarea ta.

 

Loc pentru camping în România – Lacul Iezer, Munții Iezer-Păpușa

 

Campingul pe malul unui lac poate însemna atât umezeală în cort, cât și momente surprinzător de frumoase la răsărit. Lacul Iezer, un lac glaciar situat în Munții Iezer – Păpușa din Carpați, se află la o altitudine de 2130 m și are în apropiere refugiul omonim.

 

Citeste si:Unde se poate merge cu cortul in Valcea. Cele mai bune locatii de mers cu cortu

 

Când menționez Lacul Iezer, mă refer la frumusețea muntelui în două feluri. Pe de o parte, peisajele specifice cu plaiuri lungi, deschise, căldări glaciare și creste înalte, iar pe de altă parte, perspectiva asupra masivelor renumite din vecinătate: Făgăraș, Piatra Craiului, Bucegi și Leaota, care adaugă un farmec aparte locului.

 

Din crestele Iezerului poți admira toate aceste masive muntoase ca într-un atlas geografic în mărime naturală, o priveliște rar întâlnită. De la Omu la Moldoveanu, de la Negoiu la Piscul Baciului, fiecare colț al peisajului pare la picioarele tale.

 

Aceasta este o locație superbă și ideală pentru o relaxare cu cortul la munte. În zonele apropiate se poate campa, iar costul începe de la 50 de lei pentru două persoane pe noapte în cort.

 

În Munții Fărăgaș se află cel mai înalt munte din România: Vf Moldoveanu (2.544 metri).

Unde să mergi cu cortul la munte, în România – Camping Valea Beiului în Cheile Nerei

 

Campingul se găsește la 20 de kilometri de Sasca Montană, urmând indicatoarele spre Păstrăvărie și Potoc. Drumul este asfaltat până la Podul Bei. Urmează apoi 5 kilometri pe un drum forestier.

 

Campingul este situat într-o poiană pitorească și oferă toalete ecologice. În apropiere se află o păstrăvărie, un magazin și un restaurant. Costul pentru campare începe de la 40 de lei pe noapte, în funcție de tipul de cort ales.

 

Acest loc este potrivit și pentru familiile cu copii, deoarece se află în proximitatea unor trasee ușoare către Cascada Beușnița, Lacul Ochiul Beiului și Cascada la Văioagă.

 

Dacă ești pasionat de cascade, trebuie să descoperi tot ce poți despre Cascada Niagara!

 

Unde să mergi cu cortul la munte, în România – Camping Valea Beiului în Cheile Nerei

 

Camping la munte în România – Șaua Gărgălău, Munții Rodnei

 

Munții Rodnei se întind de la est din Pasul Rotunda, care facilitează legătura cu munții Suhard, până la vest în Pasul Șetref. Științific vorbind, fac parte din grupa nordică a Carpaților Orientali, conform ghidului scris de I. Buta și A. A. Buta (colecția Munții Noștri, 1979).

 

Refugiul montan Șaua Gărgălău este un loc liniștit și verde unde poți campa cu cortul. Locația oferă o priveliște panoramică mirifică asupra Munților Rodnei. Prețul pentru camping poate începe de la 40 de lei pe noapte.

 

Citeste si:Unde se poate merge cu cortul in Valcea. Cele mai bune locatii de mers cu cortu

 

La Șaua Gărgălău, cu izvorul său foarte aproape și arbuștii înalți care oferă ascunzătoare, găsești condiții minime pentru camping în sălbăticie, împreună cu o liniște și calm rar întâlnite altundeva.

 

Dacă ajungi în Carpații Orientali, nu uita să vizitezi rezervația naturală Pietrele Doamnei.

 

Unde să mergi cu cortul la munte, în România – Babou Maramureș (Breb)

 

Acesta este un camping amenajat în Breb, unul dintre cele mai pitorești sate din Maramureșul istoric, în regiunea Mara – Cosău – Creasta Cocoșului. Proprietarii, un cuplu tânăr olandez, au achiziționat terenul și casa tradițională pe care le-au transformat într-un hostel și camping rustic, cu influențe tradiționale maramureșene și o atmosferă boemă care îți încântă sufletul.

 

Aici poți vedea cele mai interesante rulote și corturi, majoritatea aparținând turiștilor străini fascinați de frumusețea plaiurilor românești.

 

Campingul "La Babou" oferă cazare începând de la 30 lei pe noapte de persoană și include acces la toalete cu duș și o bucătărie amenajată.

Camping la munte – Golul Roibului, Munții Vrancei

 

Golul Roibului din Munții Vrancei este un loc înconjurat doar de lanțuri de munți, unde în depărtare nu se vede nicio luminiță. Munții Vrancei fac parte din unitatea de relief a Carpaților de Curbură, fiind parte din lanțul muntos al Carpaților Orientali.

 

Citeste si:Unde se poate merge cu cortul in Valcea. Cele mai bune locatii de mers cu cortu

 

Cel mai înalt vârf din Munții Vrancei este Vârful Goru, cu o altitudine de 1.785 m. Studiile au arătat că masivul crește anual cu aproximativ 0,4-0,5 mm, cu variații mai mari după cutremurele de intensitate medie și mare, care pot accelera creșterea vârfurilor și adâncirea văilor.

 

Această destinație montană este perfectă pentru camping cu cortul, oferind o oportunitate excelentă pentru a vă reîncărca bateriile și a admira frumusețile naturii.

 

Unde să mergi cu cortul la munte, în România – Valea Cernei

 

La câțiva metri de Motel Dumbrava, pe partea dreaptă a drumului și pe marginea râului, există posibilitatea de a campa fără probleme. Nu este un camping amenajat, dar aproape se află o sursă de apă și o toaletă. Acest loc este ideal pentru relaxare lângă apă sau pentru pornirea în drumeții către atracții precum Crovurile din Mehedinți, Cheile Țâșnei, Cascada Vânturătoarea, satele Ineleț și Scărișoara.

 

Dacă dispui de un cort ultraușor sau un cort de drumeție și ești dispus să-l cari în spate într-o urcare de aproximativ două ore, poți campa chiar în Crovuri. Poiana Mare este un loc de vis pentru astfel de aventuri.

 

Camping la munte în România – Buila Vânturarița

 

În liniștea pădurii, cu miros de brad și licurici, vei experimenta câteva zile de camping lângă Schitul Pahomie, chiar în inima celui mai mic Parc Natural din România, Buila Vânturarița.

 

Citeste si:Unde se poate merge cu cortul in Valcea. Cele mai bune locatii de mers cu cortu

 

Accesul se face din satul Cheia pe un drum forestier care urmează cursul apei. Drumul este bine semnalizat cu indicatoare și troițe. Pentru a ajunge la zona de campare, trebuie să treci pe lângă Schitul Pahomie și să continui pe drum câteva minute. Pe partea stângă, printre brazi, se deschide o poieniță mică, suficientă pentru aproximativ șase corturi.

 

Există o pancartă care îndeamnă la menținerea curățeniei și o masă cu bancă din lemn, semne clare că zona este amenajată pentru camping. De aici poți pleca în drumeții către traseul de creastă, Vârful Vânturarița și Schitul Pătrunsa.

 

Unde să mergi cu cortul la munte, în România – Poiana Pelegii în Retezat

 

Dacă nu ești entuziasmat de ideea de a căra cortul până la Lacul Bucura pentru a campa pe malul său, dar totuși îți dorești să dormi în inima Masivului Retezat, atunci Poiana Pelegii este o alegere excelentă. De aici, urcarea până la lac este ușoară și scurtă, iar odată ajuns acolo poți să urci pe Vârful Peleaga în aproximativ una și jumătate până la două ore, sau pe Vârful Păpușa în două și jumătate de ore, sau poți să faci un traseu circular de o oră prin câteva dintre lacuri. Indicatoarele sunt abundente iar marcajele sunt foarte bune.

 

Zona de campare este generoasă, având acces la sursă de apă potabilă și nu se percepe taxă pentru camping. Singurul aspect mai puțin plăcut este drumul până aici.

 

Citeste si:Unde se poate merge cu cortul in Valcea. Cele mai bune locatii de mers cu cortu

 

Din Hațeg, se merge spre Clopotiva, iar de acolo drumul până la Barajul Gura Apelor este asfaltat. După baraj există un punct de control unde trebuie plătită taxa de rezervație; pentru 2 adulți și o mașină, costul poate începe de la 35 lei.

 

Cu cortul la munte în România – Lacul Bucura, Munții Retezat

 

Dacă pleci de dimineață și după zece ore de mers prin ceață ajungi de la cabana Pietrele la Lacul Bucura. Lacurile glaciare îți oferă o priveliște magică, iar Lacul Bucura te impresionează prin mărimea sa imensă. Este cel mai mare lac glaciar din România, situat la altitudinea de 2040 metri, și este mereu vizitat de turiști.

 

Vara, pe malurile sale găsești mereu corturi, ceea ce arată că este locul ideal pentru o tabără de bază de unde oamenii pleacă în traseele din zonă și se întorc seara la cort.

 

Daca esti in cautarea unei idei de afaceri sau a unei metode de facut bani online poti accesa site ul adevarulcuiros.ro aici gasesti explicate pas cu pas cele mai bune si profitabile metode de facut bani online. Descopera cum sa faci bani rapid fara investitii sau pune banii sa munceasca pentru tine cu investitiile la bursa, cumparand actiuni la diverse companii care platesc dividende trimestriale.

 

metode de facut bani online