Vâlcea, în special partea sa de nord, este un județ bogat în peisaje naturale pitorești, având râuri, munți, păduri și poieni ideale pentru camping în mijlocul naturii
19 iunie 2024

Vâlcea, în special partea sa de nord, este un județ bogat în peisaje naturale pitorești, având râuri, munți, păduri și poieni ideale pentru camping în mijlocul naturii.

De primăvară până toamna, echipat corespunzător pentru fiecare sezon, poți campa în oricare dintre principalele zone turistice ale județului.

Unde se poate merge cu cortul in Valcea. Cele mai bune locatii de mers cu cortu

Tara Lovistei, Valea Lotrului

 

Zona este minunată, cu păduri vechi, lacuri, râuri și munți, oferind tot ce ai nevoie pentru o escapadă cu cortul la munte.

 

Aerul curat, lipsa aglomerației din Valea Oltului și liniștea pădurii sunt principalele avantaje ale regiunii, atractive pentru mulți iubitori ai campingului.

 

Datorită climei montane, cea mai bună perioadă pentru acest tip de turism, strâns legat de natură, este vara, în special în luna iulie, când zona este ideală pentru a scăpa de caniculă.

 

Unul dintre locurile preferate de cei care vor să campeze aici este malul Lotrului, pe drumul dintre Brezoi și Voineasa.

 

Din iunie până în septembrie, poienițele de-a lungul drumului sunt aproape mereu pline de corturi.

 

Pentru mai multă intimitate, urcați spre Voineasa, unde puteți campa la Obârșia Lotrului, lacul Vidra sau lacul Călcescu.

 

Dacă preferați un camping amenajat, campingul “Frații Jderi” de la Pasăoaia, lângă Brezoi, este o opțiune bună.

Valea Oltului

 

 

Mai la est, pe Valea Oltului, se găsesc numeroase campinguri, unele mai bine amenajate, altele mai rustice.

 

În jurul Polovragilor, veți descoperi multe poienițe ascunse după dealuri sau sub poala pădurilor, perfecte pentru cei care caută intimitate.

Unde se poate merge cu cortul in Valcea. Cele mai bune locatii de mers cu cortu

Valea Latoriței, care se întinde spre Voineasa, oferă un peisaj aproape sălbatic și este rar vizitată de turiști, ceea ce o face ideală pentru cei care doresc să se deconecteze de agitația vieții cotidiene. Aici puteți campa pe malul apei, aproape de cascada Moara Dracilor, sau la adăpostul pădurii, departe de ochii curioșilor.

 

Dacă preferați să nu fiți atât de izolați, campingul din Căciulata, situat în spatele hotelului Traian, este o opțiune bună. Este un loc special amenajat, cu o taxă de 20 lei pentru cort, și oferă două toalete publice bine întreținute.

 

Campingul, situat într-o pădurice, se află la mai puțin de 100 de metri de ștrandul cu apă termală. De aici, puteți accesa ușor obiective turistice precum stațiunea Călimănești-Căciulata și mănăstirea Cozia. Dacă sunteți cu mașina, puteți vizita și mănăstirea Turnu, muntele Cozia sau chiar Bâlea Lac și Bâlea Cascada în județul Sibiu, care sunt relativ aproape de Căciulata.

Alte campinguri amenajate se găsesc la Comanca, lângă Olănești, Silva în Băile Govora sau lângă ștrandul Salus din Govora.

 

Pentru mâncare, puteți opta pentru pensiunile și restaurantele din zonă sau vă puteți descurca cu proviziile aduse de acasă, mai ales dacă aveți o butelie de camping pentru gătit. Pescarii amatori pot prinde păstrăvi din apele reci ale muntelui, respectând legislația în vigoare.

 

Indiferent de zona aleasă, este important să respectați câteva reguli de siguranță și bun-simț. Urmați traseele marcate și indicatoarele, consultați prognoza meteo și nu uitați să aveți haine groase și saci de dormit, chiar dacă în oraș este foarte cald. Respectați mediul înconjurător, nu lăsați gunoaie și evitați campingul în zone de risc semnalizate cu avertizări despre prezența urșilor sau altor animale sălbatice periculoase.

 

Daca esti in cautarea unei idei de afaceri sau a unei metode de facut bani online poti accesa site ul adevarulcuiros.ro aici gasesti explicate pas cu pas cele mai bune si profitabile metode de facut bani online. Descopera cum sa faci bani rapid fara investitii sau pune banii sa munceasca pentru tine cu investitiile la bursa, cumparand actiuni la diverse companii care platesc dividende trimestriale.

 

Cum sa faci bani fara investitii. Idei de afaceri care functioneaza