Premierul Marcel Ciolacu a declarat că vrea să lămurească din start orice speculaţie despre intenţia ascunsă a statului legată de Pilonul 2.
29 noiembrie 2023

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, în şedinţa de Guvern, că vrea să lămurească din start orice speculaţie despre intenţia ascunsă a statului legată de Pilonul 2 de pensii.

Răbufnire la începutul ședinței de guvern. Ciolacu: Nu avem nicio intenție ascunsă legată de Pilonul II

Declarația lui Ciolacu

 

Acesta a precizat că nu există aşa ceva şi a cerut ”domnilor de la USR să răspundă pentru miliardul de la vaccinuri şi celelalte sute de milioane de euro furate din pandemie”. ”Îl rog pe domnul ministru Boloş să propună soluţia pe care o consideră necesară pentru a clarifica textele din Codul Fiscal ce au fost invocate a lăsa loc speculaţiilor”, a spus Ciolacu.

Declarația lui Ciolacu

Modificare adusă la Codul Fiscal

 

Luni, 27 noiembrie, APAPR, asociația care reunește interesele administratorilor de fonduri de pensii private din România, inclusiv Pilonul II, a atras atenția că o anumită modificare adusă la Codul Fiscal ar putea lăsa loc de interpretare, în sensul că pensiile private obligatorii de tip Pilon II ar putea fi supraimpozitate, similar cu „pensiile speciale”. De altfel, chiar și premierul Ciolacu a recunoscut astăzi că poate exista o problemă, motiv pentru care a solicitat Ministerului de Finanțe să clarifice situația. 

Powered by GetYourGuide

În aceeași zi, câteva ore mai târziu, Ministerul Finanțelor a comunicat că nici nu susține și că nici nu a inițiat vreo modificare în acest sens, de supraimpozitare a banilor românilor din Pilonul II, ba mai mult, că ar fi atras și ei atenția asupra acestei posibile erori. 

Vezi și Cătălin Cherecheș a fost prins în Augsburg, Germania