Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost reținut marți, 28 noiembrie, în Augsburg, Germania, anunță Poliția Română.
28 noiembrie 2023

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost reținut marți, 28 noiembrie, în Augsburg, Germania, anunță Poliția Română. Edilul a fost condamnat pe 24 noiembrie la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, iar în aceeași zi a fugit din țară, deși se afla sub control judiciar, trecând granița cu buletinul unei rude.

Cătălin Cherecheș a fost prins în Augsburg, Germania

UPDATE ora 21.15

 

Cherecheș a fost ajutat de o mătușă şi intenţiona să fugă din Germania, moment în care l-au prins polițiștii, potrivit unor surse judiciare citate de News.ro.Primarul din Baia Mare şi mătuşa lui mergeau cu peste 200 de kilometri la oră, cu maşina femeii. Când au ajuns într-o gară din Bavaria, au încercat să lase maşina şi să ia eventual un taxi, moment în care au fost prinşi de poliţişti, scrie sursa citată.

Știrea inițială

 

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional”, a anunțat Poliția Română, într-un comunicat. Cherecheș a fost „depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română”, scrie în comunicatul citat.
Cătălin Cherecheș a fost prins în Augsburg, Germania
Poliția Română anunță și că urmează să fie demarate procedurile de extrădare în România. „Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia. În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară”, menționează Poliția Română.

Aflat sub control judiciar, a fugit din țară

 

Cătălin Cherecheș a fost dat în urmărire, după ce nu a fost găsit la domiciliul său pe 24 noiembrie, când a fost condamnat la închisoare, zi în care a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită. Ulterior, a ieșit la iveală că primarul din Baia Mare a plecat din țară cu un taxi, intrând în Ungaria pe la vama Petea, din județul Satu Mare, cu cartea de identitate a unei rude. Înainte de sentința definitivă primită vineri, Cherecheș se afla sub control judiciar, având interdicție de a părăsi țara și fiind dat în consemn la frontieră. După ce edilul a trecut ilegal granița, șeful Poliției de Frontieră, Victor Ștefan Ivașcu, a fost demis din funcție.

Citește și Accident cu trei victime în Satu Mare. Evenimentul rutier, provocat de o tânără de 20 de ani