Dintre cele 20 de mărci de unt analizate în supermarketurile din Germania, doar una a fost considerată bună în urma testelor.

Dintre cele 20 de mărci de unt analizate în supermarketurile din Germania, doar una a fost considerată bună în urma testelor.

Cel mai bun unt din supermarket

Cele mai noi articole

18 februarie 2024

Acest unt este foarte contaminat

 

Pe de altă parte, un anumit tip de unt a ieșit deosebit de negativ în testul efectuat. „Allgäuer Bauernbutter Sauerrahm” de la ÖMA a fost evaluat drept „nesatisfăcător” și, conform analizei, nu numai că a avut cel mai mare conținut de MOSH. Acest produs a prezentat o valoare ridicată a hidrocarburilor aromatice din uleiuri minerale (MOAH) de 19,8 mg/kg, ceea ce „Öko-Test” nu a întâlnit încă în istoria testelor. Potrivit testelor, de exemplu, UE a propus o valoare ghid de 2 mg/kg pentru grăsimi și uleiuri.


Cel mai bun unt din supermarket
 

MOSH-ul se poate acumula în țesutul adipos uman și în ganglionii limfatici sau în organe precum ficatul, splina și plămânii. Consecințele sunt încă necunoscute. Printre MOAH pot exista compuși care sunt considerați cancerigeni.

Experții recomandă o singură marcă
 

Analiza realizată de un laborator german a arătat că aproape toate cele 20 de produse testate sunt contaminate cu componente de ulei mineral. Hidrocarburile din uleiurile minerale saturate (MOSH) au fost detectate în 19 din cele 20 de produse testate, predominant la niveluri considerate „foarte crescute”.

 

Cel mai bun unt din supermarket

 

Pe ansamblu, evaluările făcute de testeri au inclus note de „bine”, „satisfăcător” și „suficient”. Trei produse au fost considerate inadecvate, în timp ce alte 14 au fost clasificate ca fiind insuficiente. Un singur produs a reușit să treacă cu succes toate probele de calitate.

Remarcabil este faptul că 17 din cele 20 de mărci testate au primit calificative de "slab" (clasa 5) sau "insuficient" (clasa 6). Un alt produs de unt a fost evaluat ca "satisfăcător", în timp ce unul a fost considerat "suficient". Din cele 20 de produse testate, șapte au fost produse bio, iar câștigătorul testului a fost unul dintre acestea.

Branduri celebre printre perdanți

 

Dar nu numai unturile scumpe dezamăgesc, dar și produsele proprii ieftine de la Aldi, Edeka, Penny, Lidl și co. Într-un test din 2018 efectuat de Stiftung Warentest, mărci precum Kerrygold au eșuat testul. Motivul multor evaluări proaste este, printre altele, categoria „ingrediente din uleiuri minerale”. 13 dintre cele 14 eșantioane care au primit un rating „eșuat” au avut valori „sever ridicate”.
Cel mai bun unt din supermarket

Mai mult, pentru majoritatea mărcilor de unt în testul ÖKO-TEST, conținutul de acizi grași tipici pentru furajele verzi a fost evaluat ca fiind prea scăzut. În special, conținutul de acizi grași omega-3 permite tragerea de concluzii despre tipul de creștere a animalelor: conform ÖKO-TEST, este posibil să se determine câtă iarbă sau fân au mâncat vacile ca hrană de bază.
 

Daca vrei sa faci bani prin aceasta metoda poti sa iti faci un site cu ajutorul platformei WebWAVE 
 

Cea mai simpla metoda de facut bani prin care poti castiga si tu bani rapid este la indemana ta. Incepe sa castigi bani online fara sa te stresezi. Daca esti in cautarea unei metode de facut bani din jocuri acceseaza site ul Dinstrada.ro sau daca esti in cautarea unei idei de afaceri de succes poti accesa site ul Descoperatera.ro unde sunt explicate pas cu pas cele mai bune si de succes afaceri.