Slănina făcută în casă este deja o tradiție a românilor. De-a lungul timplului, a fost pregătită cu mare atenție în casele oamenilor. Gustul ei este unul incredibil de delicios. 

Slănina făcută în casă este deja o tradiție a românilor. De-a lungul timplului, a fost pregătită cu mare atenție în casele oamenilor. Gustul ei este unul delicios. 

Cea mai simplă rețetă pentru slănină afumată. Rezultatul este incredibil

Powered by GetYourGuide

Cele mai noi articole

07 decembrie 2023

PENTRU SARAMURĂ aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

 

  • Coji de ceapă (2 mâini)
  • 5 prune uscate
  • 2 frunze de dafin
  • 200 g sare
  • 2 linguri zahăr
  • 1 litru apă

Deliciu făcut în casă

 

Recomandăm să renunți la salamurile afumate din comerț în favoarea acestui preparat natural și delicios făcut acasă.

Nu este necesar niciun aparat special pentru afumat carne. Cu ingrediente simple și ușor accesibile oricuui, vei obține o slanina aromată și deosebit de savuroasă.

 

slanina de casa
 

Lista de ingrediente slănină:
 

  • 1 kg slănină cu straturi de carne
  • 2 căpățâni de usturoi3 linguri de piper negru măcinat

 

Mod de preparare slanina de casa

 

Într-o cratiță, combinați toate ingredientele pentru saramură. Puneți cratița pe foc și aduceți saramura la punctul de fierbere. Spălați bine slănina și uscați-o cu grijă pe un prosop de hârtie. Tăiați slănina în 2 bucăți mai mici.Plasați slănina în cratița cu saramură. Fierbeți-o la foc moderat timp de 25 de minute.

 

Îndepărtați cratița de pe foc și lăsați slănina să se răcească peste noapte, fără a o scoate din saramură.

 

Curățați usturoiul și pisați-l împreună cu piperul negru măcinat.

Scoateți slănina din saramură și uscați-o din nou pe un prosop de hârtie. Frecați-o bine cu usturoiul.Înfășurați slănina în folie alimentară și depozitați-o la frigider. Poate fi păstrată în aceste condiții timp de cel mult 7 zile.