Slănina făcută în casă este deja o tradiție a românilor. De-a lungul timplului, a fost pregătită cu mare atenție în casele oamenilor. Gustul ei este unul incredibil de delicios.
Recomandăm să renunți la salamurile afumate din comerț în favoarea acestui preparat natural și delicios făcut acasă.
Nu este necesar niciun aparat special pentru afumat carne. Cu ingrediente simple și ușor accesibile oricuui, vei obține o slanina aromată și deosebit de savuroasă.
Într-o cratiță, combinați toate ingredientele pentru saramură. Puneți cratița pe foc și aduceți saramura la punctul de fierbere. Spălați bine slănina și uscați-o cu grijă pe un prosop de hârtie. Tăiați slănina în 2 bucăți mai mici.Plasați slănina în cratița cu saramură. Fierbeți-o la foc moderat timp de 25 de minute.
Îndepărtați cratița de pe foc și lăsați slănina să se răcească peste noapte, fără a o scoate din saramură.
Curățați usturoiul și pisați-l împreună cu piperul negru măcinat.
Scoateți slănina din saramură și uscați-o din nou pe un prosop de hârtie. Frecați-o bine cu usturoiul.Înfășurați slănina în folie alimentară și depozitați-o la frigider. Poate fi păstrată în aceste condiții timp de cel mult 7 zile.