Descoperă idei de afaceri profitabile și strategii pentru a obține venituri cu o fermă de creștere a păsărilor.
04 octombrie 2023

Creșterea păsărilor, inclusiv a celor domestice și a celor domesticite, precum prepelițe și fazani, reprezintă una dintre cele mai populare tipuri de afaceri în mediul rural. De obicei, pentru a dezvolta o astfel de afacere, investitorii care nu dețin terenul necesar pentru construcții au ales să colaboreze prin aport de capital în numerar și aport de capital în natură (aducerea terenului pe care se va construi ferma). Totuși, în cazul în care investitorul dispune atât de resursele financiare necesare investiției, cât și de teren, acesta poate opta pentru înființarea unei societăți comerciale cu răspundere limitată, a unei asociații familiale sau pentru a activa ca persoană fizică autorizată.

 

Pe scurt, procesul constă în:

  • Înregistrarea unei firme sau utilizarea unei firme existente în domeniul creșterii de păsări;

  • Obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor necesare pentru desfășurarea activității;

  • Dezvoltarea afacerii prin atragerea clienților și gestionarea eficientă a operațiunilor.

Idei de afaceri. Cum deschizi o ferma de crescut pasari. Pasi de urmat si documente necesare

Cum sa castigi bani cu o ferma de crescut pasari . Idei de afaceri profitabile. Cum sa iti deschizi propria afacere

 

Idei de afaceri profitabile

 

Înființezi o firmă cu acest domeniu de activitate sau folosești deja o firmă

existentă

 

Pentru a putea porni afacerea acesta trebuie să ”îmbrace” o formă juridică care să permită funcționarea sa. Forma juridică cea mai des întâlnită este SRL sau societatea cu răspundere limitată.

 

În cazul în care dorești să pornești o astfel de afacere este bine să cunoști cel puțin 3 aspecte importante referitoare la înființarea unei firme  și condițiile pentru înființarea unui SRL-D sau societate cu răspundere limitată debutant dacă nu ai mai avut nicio firmă până în prezent.

 

Dacă te-ai hotărât să înființezi o firmă atunci nu-ți rămâne decât să te gândești la 3 denumiri ale companiei tale și unde o să aibă sediul social (în cazul în care vrei să înființezi o firmă online).

 

Dacă ai deja o firmă, atunci trebuie să știi că vei avea nevoie să fie autorizată clasa 0147 “Creşterea păsărilor” şi clasa CAEN 0149 “Creşterea altor animale” (categorie în care intră păsările domesticite aşa cum sunt prepelitele sau fazanii), în cazul în care ai deja această clasă în actul constitutiv al firmei tale, sau trebuie să adaugi codul CAEN în situația în care nu ai deja inserat în actul constitutiv.

Cum să obții profituri dintr-o fermă de creștere a păsărilor: Idei pentru afaceri de succes și sfaturi pentru începerea propriei afaceri.

 

Idei de afaceri explicate pas cu pas

 

Obții avizele necesare

 

În conformitate cu prevederile Ordinului 536/1997 şi ale Ordinului 119/2014 cei care deţin o fermă de creştere a păsărilor trebuie să se ţină cont de noxele şi dejecţiile emise de acestea atunci când îşi edifice construcţia fermei, astfel încât, în funcţie de numărul de capete distant trebuie să fie mai mare faţă de comunităţile locuite de oameni (în cazul unei ferme cu până la 100 de capete, distanţa este de 50 metri, iar pentru cele care depăşesc 5000 de capete, distanţa este de 1000 metri).

 

De asemenea, numărul capetelor determină şi suprafaţa necesară primirii avizelor de funcţionare în cazul unei ferme, dat fiind faptul că este necesară o suprafaţă între 2 şi 4 mp pe cap de pasăre pentru a fi respectate condiţiile impuse de lege.

 

Pe lângă actele necesare constiturii firmei, mai sunt necesare avizele şi autorizaţiile de funcţionare din partea organelor sanitaro-veterinare, ale Gărzii de Mediu, obţinerea unui certificat de urbanism şi a unei autorizaţii de construcţie de la Primărie, precum şi de un aviz de respectare a normelor PSI în cazul fermelor de mari dimensiuni.

• Autorizaţia sanitaro-veterinară pentru funcţionarea unei ferme;

• Avizul de mediu;

• Autorizaţia PSI (Prevenirea şi Stingerea Incendiilor);

• Autorizaţie de funcţionare de la Protecţia Muncii pentru respectarea disciplinei în muncă;

• Avizul de funcţionare din partea Primăriei unde se vă desfășura activitatea;

• Contract de furnizare servicii de salubritare cu o firmă care activează în acest domeniu.

Powered by GetYourGuide

Cum să obții profituri dintr-o fermă de creștere a păsărilor: Idei pentru afaceri de succes și pași pentru înființarea propriei tale afaceri.

 

Cum sa faci bani cu afacerea ta

 

Spor la clienți

 

Foarte importat este că investitorul să se decidă asupra tipului de păsări pe care doreşte să-l crească la fermă, fiindcă în acest mod va ştii cu exactitate de câţi angajaţi are nevoie (în cazul creşterii de găini, de exemplu, este nevoie de un număr mai mare de angajaţi, faţă de o fermă de prepeliţe, unde, pentru un număr de 500 de capete sunt necesari doar 2 anagajati).

 

Pentru ca afacerea să se bucure de succes şi investiţia să se amortizeze într-o perioadă de timp rezonabilă este nevoie de stabilirea unui plan de afaceri care să fie urmat pas cu pas (de exemplu, în cazul unei ferme de prepeliţe, pentru 1000 de capete, recuperarea investiţiei, în condiţiile ideale se realizează în maximum 6 luni).

 

Randamentul unei astfel de afaceri este direct proporţional cu nivelul de implicare al investitorului, astfel încât, în cazul în care este respectat planul de afaceri, şansele ca afacerea să ofere profitul dorit (şi chiar să-l depăşească) sunt foarte mari.

 

Idei de afaceri explicate