Plata pensiilor nu este pusă în pericol, deşi salariaţii caselor teritoriale de pensii sunt în grevă generală.
28 noiembrie 2023

Plata pensiilor nu este pusă în pericol, deşi salariaţii caselor teritoriale de pensii sunt în grevă generală, iar plata acestor drepturi urmează să înceapă pe 4 decembrie, informează conducerea Casei Naţionale de Pensii Publice.

Când vor fi plătite pensiile în decembrie. Angajații caselor de pensii sunt în grevă generală

Data la care toți pensionarii vor primi banii

 

"Având în vedere sărbătorile legale din 30 noiembrie, respectiv 1 Decembrie, precum şi zilele libere de 2 şi 3 decembrie 2023, conducerea Casei Naţionale de Pensii Publice precizează că a întreprins deja demersurile necesare pentru a asigura plata pensiilor şi a celorlalte drepturi care se achită prin casele teritoriale de pensii, aferente lunii decembrie. Cu sprijinul factorilor poştali, plata drepturilor va începe cu data de 4 decembrie astfel ca, până de sărbători, toate drepturile să fie achitate", se menţionează într-un comunicat al CNPP, citat de Agerpres.


Când vor fi plătite pensiile în decembrie
Reprezentanţii Casei de Pensii au menţionat că ziua de plată este 12 decembrie pentru beneficiarii care au ales plata prin conturi bancare.
 

"În acest context, având în vedere exercitarea dreptului la protest/grevă al salariaţilor din casele teritoriale de pensii, dorim să îi asigurăm pe beneficiari că activitatea acestor instituţii continuă, iar plata pensiilor nu este pusă în pericol", se mai precizează în comunicat.

Pensionarii și-ar putea primi cu întârziere banii chiar în prag sărbători. În luna decembrie, pensiile, alocațiile și ajutoarele sociale ar putea întârzia din cauza grevei angajaților din Casele teritoriale de Pensii, potrivit Antena 3 CNN.

Nici astăzi ghișeele nu vor fi deschise pentru public iar sindicaliștii spun că nu vor relua activitatea până când doleanțele nu le vor fi ascultate și îndeplinite.


Majorarea salariilor și crearea unor condiții mai bune sunt doar câteva dintre acestea.

De altfel, proteste sunt și în Direcțiile de Sănătate Publică și în Inspectoratele de Muncă. Și asta deoarece angajații din subordinea Ministerului Muncii refuză să mai lucreze. Cu pancartele în mâini au ieșit din birouri și din spatele ghișeelor pentru a putea protesta în fața instituțiilor.

Vezi și Ministrul Muncii spune cum se acordă 'punctele de stabilitate' în calculul pensiei