Oricât de mult ne-ar plăcea viața activă, mișcarea și sportul, avem nevoie și de spa și relaxare. Nimic nu poate fi mai benefic pentru corp și minte decât hidroterapia, masajul, tratamentele cosmetice sau balneoterapia.
10 iulie 2024

Oricât de mult ne-ar plăcea viața activă, mișcarea și sportul, avem nevoie și de spa și relaxare. Nimic nu poate fi mai benefic pentru corp și minte decât hidroterapia, masajul, tratamentele cosmetice sau balneoterapia.

 

Bulgaria, renumită pentru litoralul și stațiunile sale de schi, oferă numeroase destinații și locații cu ape minerale sau termale, echipate cu facilități moderne de SPA.

 

Iată cele mai cunoscute 5 stațiuni cu ape minerale și termale din sudul Dunării, conform site-ului dinstrada.ro.

5 Statiuni de SPA unde poti sa mergi in Bulgaria

Velingrad 

 

La doar 120 de km de Sofia și 80 de km de Plovdiv, pe un drum pitoresc și sinuos de-a lungul râului Cepin, se află capitala SPA a Balcanilor – Velingrad.

 

5 Statiuni de SPA unde poti sa mergi in Bulgaria

 

Situat la o altitudine de 750 de metri, în cea mai frumoasă parte a munților Rodopi, acest oraș se remarcă prin peisajul său natural, aerul curat și diversitatea bogată a izvoarelor minerale. Velingrad este destinația preferată a mii de turiști din întreaga lume pe tot parcursul anului, pentru tratamente balneare, SPA și turism alternativ.

 

Cu peste 80 de izvoare de ape minerale cu temperaturi între 28 și 64 de grade, numeroase hoteluri de diverse categorii și o gastronomie specifică zonei, acest oraș-stațiune devine cea mai vizitată stațiune de SPA din Bulgaria.

Sandanski

Situat foarte aproape de drumul european E79, la doar 30 de km de granița cu Grecia – Kulata, este cel mai însorit oraș al Bulgariei. Sandanski seamănă mai mult cu un oraș grecesc, având un climat asemănător celui mediteranean, vegetație și arhitectură specifică. Cu 80 de izvoare minerale cu temperaturi între 42 și 81 de grade, zeci de hoteluri bine echipate, piscine, centre sportive, cafenele, restaurante, parcuri și numeroase crame, Sandanski oferă rețeta perfectă pentru o vacanță sau un weekend de răsfăț SPA.

 

Bankya

Mic oraș din vestul Bulgariei, situat la poalele muntelui Lyulin, la doar 20 de km de Sofia. Este cunoscut ca stațiune spa și centru național de reabilitare și prevenire a bolilor cardiovasculare. Bankya oferă diverse facilități de cazare, taverne și restaurante, piscine și terenuri de sport. De asemenea, orașul găzduiește un important festival de jazz care are loc în fiecare vară.

 

Devin

Un oraș de poveste situat în inima munților Rodopi, la 220 km de Sofia. Văzut de sus, orașul are forma unui trifoi cu patru foi. Unul dintre cele mai interesante obiective turistice din zonă este „Defileul Trigrad”, un loc de o frumusețe unică, situat în bazinul râului Trigrad, pe drumul Devin – Trigrad. Zona este protejată și include partea cea mai pitorească a canionului fluvial, cu pereți abrupți care ajung până la 300 m înălțime și, pe alocuri, par să atârne deasupra drumului.

 

Municipalitatea Devin este renumită pentru izvoarele sale minerale, cu temperaturi între 16 și 76 de grade Celsius. Apa din izvorul situat în orașul Devin are calități potabile. Ofertele turistice sunt variate, cu hoteluri dotate cu facilități SPA, pensiuni, aquaparcuri, trasee montane și posibilități de drumeții în aer liber.

Hisarya 

Stațiune aflată în Câmpia Traciei Superioare, aceasta  este una dintre cele mai mari stațiuni balneare și SPA din țară, renumită pentru apele sale minerale curative și natura, încă, sălbatică. Parcuri verzi, ruine istorice de cetăți, basilici și terme romane, 22 de izvoare cu ape minerale, hoteluri spa de lux cu echipamente moderne o transformă într-o destinație superbă de vacanță.

 

5 Statiuni de SPA unde poti sa mergi in Bulgaria