Peste 20 de elevi de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti au fost transportați la spital după ce un coleg a folosit un spray lacrimogen
13 februarie 2024

Peste 20 de elevi de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti au fost transportați la spital după ce un coleg a folosit un spray lacrimogen, conform informațiilor furnizate de ISU. Toți elevii liceului au fost evacuați din clădire, iar personalul medical ajuns la locul incidentului continuă să evalueze starea lor.

Un elev a dat cu spray lacrimogen intr un liceu din capitala.

Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a cerut Primăriei Sectorului 2 să desfășoare o anchetă administrativă în urma incidentului de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida. El a subliniat că acesta trebuie abordat "cu responsabilitate și fermitate", iar cei responsabili trebuie să fie trași la răspundere, conform noutatilezilei.ro.

Rareș Hopincă a declarat că autoritățile locale au datoria de a garanta un mediu sigur în școli, atât pentru elevi, cât și pentru personalul didactic.

Elevii transportați la Spitalul Marie Curie sunt sub supraveghere medicală și se află în stare bună, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al unității medicale, Denis Stănescu.

 

"Acum se simt bine, sunt monitorizați. Au prezentat simptome de iritație respiratorie, manifestate prin tuse și ochi în lacrimi", a precizat medicul pentru dinstrada.ro.

 

Conform acestuia, copiii nu vor fi internați și vor fi eliberați după ce starea lor se va stabiliza.

Reprezentanții ISU București-Ilfov transmit că, în total, au fost evaluați 33 de elevi, iar la spital au fost transportați 25 de elevi.

Un elev în vârstă de 15 ani este presupus a fi implicat în incidentul de la liceul Dimitrie Leonida din București, unde se pare că ar fi folosit spray lacrimogen în holul școlii. Poliția a fost sesizată cu privire la acest incident.

"Serviciul Siguranță Școlară va prelua investigațiile pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a petrecut evenimentul", au declarat autoritățile.

Conform informațiilor furnizate de Digi24, elevul ar fi utilizat spray-ul lacrimogen în urma unui conflict cu colegii săi.

În legătură cu acest incident, reprezentanta Inspectoratului Municipal Școlar București (ISMB), Elena Ștefan, a menționat că instituția așteaptă informații suplimentare pentru a decide dacă se va desfășura o anchetă internă sau nu.

În continuare, elevii presupus afectați sunt evaluați pentru a determina eventualele consecințe ale incidentului.

Un elev a dat cu spray lacrimogen intr un liceu din capitala.

Un elev a dat cu spray lacrimogen intr un liceu din capitala.