Rona Hartner s-a stins din viață în dimineața zilei de 23 noiembrie, într-un spital din Franța, după o luptă cu cancerul.
27 noiembrie 2023

Rona Hartner s-a stins din viață în dimineața zilei de 23 noiembrie, într-un spital din Franța, după o luptă cu cancerul. Artista a avut multe momente grele în viață și a fost afectată de scandalurile în care a fost implicată de-a lungul anilor.

Scandalul dintre Rona Hartner și Corneliu Vadim Tudor. Ce s-a întâmplat între aceștia

Celebra artistă a murit

 

Vestea că artista nu mai este printre noi a șocat o lume întreagă. Rona Hartner a murit la vârsta de 50 de ani, după o luptă grea cu cancerul. În vara acestui an, medicii au diagnosticat-o cu cancer la plămâni și metastaze pe creier.

Cu o personalitate vibrantă și talent remarcabil, Rona Hartner a fascinat publicul prin prezența sa charismatică și expresivitatea artistică. Cu toții și-o amintesc pe aceasta mereu cu zâmbetul pe buze și plină de energie pozitivă. Rona Hartner a captivat prin interpretarea sa remarcabilă din filmul „Gadjo Dilo” și și-a câștigat reputația de cântăreață talentată, cu spectacole impresionante ce au avut loc în Paris și care s-au bucurat de succes.

Scandalul dintre Rona Hartner și Corneliu Vadim Tudor. Ce s-a întâmplat între aceștia
Presa internațională o numea „frumoasa tornadă brună”, în timp ce în România trezea în urmă cu aproape două decenii interesul jurnaliștilor cu scandalul „primului sex-gate autohton”. În anul 2010, Rona Hartner primise cetățenie franceză, fiind considerată una dintre personalitățile marcante ale Franței; a fost, de altfel, inclusă în dicționarul „200 de străini care au construit Franța”.

Rona Hartner a fost acuzată că a avut o idilă cu Emil Constantinescu

 

Dincolo de cariera sa de succes, mulți au uitat scandalul colosal dintre Rona Hartner și Corneliu Vadim Tudor. În noiembrie 1996, artista a avut de suferit în urma unui scandal de sex-gate. În timp ce dansa cu fostul președinte al României Emil Constantinescu, a fost fotografiată și implicată într-o dramă mondenă. La acea vreme, regretatul politician a acuzat-o pe Rona că ar fi avut o idilă cu Emil Constantinescu. Scandalul lor a ajuns și în presa internațională, iar acela a fost momentul când artista a decis să părăsească definitiv România și să se mute la Paris.

În anul 1999, jurnalistul Marius Tucă i-a invitat în emisiunea sa pe Rona Hartner și Corneliu Vadim Tudor, unde cei doi au avut o confruntare. Politicianul susținea că deține jurnalul intim al actriței, în care era descrisă presupusa aventură cu Emil Constantinescu. Mai mult, el a arătat publicului o imagine cu Rona Hartner și șeful statului, dansând.

Cea mai bună prietenă a mea a inventat acel jurnal să mă facă să mă întorc în România


I l-a vândut lui Vadim cu 60.000 de dolari” Când a post invitată la emisiunea online „În oglindă”, regretata artistă a vorbit din nou despre acest subiect controversat. „Mi s-a zis: «Invită-l pe președinte la dans». Eu aveam un blues, «You are my looser». Nu știam cum s-o mai dau. Am început să mă dau cu cracii în sus, să fac show, să nu audă textul.

Am făcut o diversiune. Toți jurnaliștii au venit în jurul nostru. Și… s-a terminat piesa, aplauze, poze, nu știu ce. Asta a fost în noiembrie 1996. Tot în noiembrie 1996 am dat castingul pentru Gadjo Dilo (n.r.: film artistic). Ce crezi că s-a întâmplat în România? Cea mai bună prietenă a mea a inventat acel jurnal să mă facă să mă întorc în România. I l-a vândut lui Vadim cu 60.000 de dolari”, a dezvăluit Rona Hartner în cadrul emisiunii „În oglindă”.