Incercați o rețetă foarte gustoasă de sărmăluțe de post cu ciuperci în foi de varză dulce. Se prepară extrem de simplu, iar rezultatul este absolut delicios. Pentru un plus de aromă și savoare, adăugați în umplutura pentru sărmăluțe condimentele preferate. Poftă bună să aveți!
1. Pregătiți umplutura. Curățați ceapa și morcovul.
2. Spălați și uscați bine (zvântați) ciupercile.
3. Tocați mărunt ceapa, ciupercile și morcovul (sau îl puteți rade).
4. Încingeți uleiul în tigaie și căliți legumele, la foc mediu, până sunt gata. Asezonați cu sare și piper (și condimentele preferate).
5. Fierbeți orezul în apă cu puțină sare.
6. Opăriți varza în apă clocotită timp de 4-5 minute.
Lăsați să se răcească, apoi desprindeți frunzele de pe căpățână și puneți-le pe o farfurie.
-300-350 g de ciuperci
-100 g de orez
-1-2 cepe
-1-2 morcovi
-verdeață după gust
-2 linguri de ulei
-0.5 linguriță de sare
-1 varză medie
- piper negru măcinat după gust -condimente (opțional)
-500 g de roșii
-1 lingură de făină.
7. Tăiați nervurile groase ale foilor de varză și împărțiți foaia în bucăți de mărimea dorită.
8. Într-un bol adânc, combinați legumele cu orezul fiert și amestecați bine compoziția. La dorință, mai puteți adăuga condimente.
9. Așezați pe foaia de varză (pe centru) o lingură de umplutură și înveliți-o strâns.
10. Decojiți roșiile și mărunțiți-le (le puteți trece prin răzătoare).
11. Blanșați-le puțin într-o tigaie (sau cratiță) și adăugați 1 lingură de făină și o priză de sare.
12. Aranjați sarmalele într-o formă termorezistentă și turnați peste ele sosul de roșii pregătit.
13. Coaceți sarmalele în cuptor aproximativ 35-45 de minute. Pofta buna !
Vezi și Cornulețe fragede, bune de savurat cu cei dragi - cea mai simplă rețetă