Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de cornulete fragede cu rahat le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de cornulete fragede cu rahat le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!

Cornulețe fragede, bune de savurat cu cei dragi - cea mai simplă rețetă

Powered by GetYourGuide

Cele mai noi articole

25 noiembrie 2023

Atunci cand faceti aluatul de cornulete fragede cu rahat tineti cont ca puteti obtine o consistenta diferita. Faina absoarbe diferit lichidul in functie de temperatura, umiditate sau marca. Daca aluatul vi se pare prea uscat sau prea tare, puteti adauga cateva linguri de lapte rece. Doar sa nu-l faceti prea moale pentru ca va fi greu de lucrat cu el. Daca este prea moale atunci adaugati faina inainte de a-l intinde. Drojdia uscata din reteta se poate inlocui cu drojdie proaspata, un cubulet de 25 de grame. Drojdia face aluatul sa creasca si in felul acesta cornuletele vor fi si mai fragede. Aluatul se poate face si fara agent de crestere, insa nu e la fel de fraged. Daca doriti sa fie mai aromat, mai puteti adauga si ceva esente. Puteti alege orice esenta va place, insa nu adaugati cantitate prea mare.

Reteta de cornulete fragede cu rahat este de-a dreptul minunata. N-am mancat niciodata niste cornulete mai fragede si mai moi. Pur si simplu se topesc in gura si sunt de-a dreptul delicioase. Uite de ce ai nevoie!
 

INGREDIENTE

 

▢ 500 g faina

▢ 200 g unt rece

▢ 150 g zahar pudra pentru decor

▢ 100 g magiun de prune

▢ 100 g rahat

▢ 80 g smantana

▢ 40 ml lapte

▢ 15 g zahar vanilat

▢ 10 g drojdie uscata

▢ 4 galbenusuri

▢ 1 lingura zahar

▢ sare

Dupa ce s-a odihnit aluatul pentru aceste cornulete fragede cu rahat le puteti modela. Eu am ales sa le umplu cu rahat si magiun de prune pentru ca ambele imi plac foarte mult. Puteti sa le umpleti si cu nuca macinata careia sa-i adaugati zahar pudra dupa gust si lapte sau albus de ou cat sa obtineti o compozitie suficient de tare. La fel de bine puteti amesteca nuca cu gem sau magiun, o alta combinatie care-mi place foarte mult. Dupa ce sunt gata, cornulete se tavalesc prin zahar pudra si se servesc. Va spun cu mana pe inima ca e cea mai buna reteta de cornulete fragede cu rahat. Sunt extrem de fragede, iar mie imi plac asa de mult incat nu astept niciodata sa se raceasca. 

Vezi și Ciorbă de burtă - cea mai virală rețetă