Deputatul USR Gorj, Radu Miruță, a venit cu informații importante despre recalcularea pensiilor. De asemenea, el a venit și cu o recomandare pentru foștii angajați ai Complexului Energetic Oltenia.

Deputatul USR Gorj, Radu Miruță, a venit cu informații importante despre recalcularea pensiilor. De asemenea, el a venit și cu o recomandare pentru foștii angajați ai Complexului Energetic Oltenia.

Pensii de 4.000 de lei! Toți trebuie să depună cerere de recalculare neapărat

Cele mai noi articole

12 iulie 2023

Pensie în jur de 4.000 de lei

 

Tot la Interviurile Infinit FM, deputatul USR Gorj a mai precizat că a văzut mai multe decizii de pensionare în care pensia era în jur de 4.000 de lei pentru 37 de ani lucrați. Potrivit lui, pensia nu este așa de mare precum spune ministrul Muncii, Marius Budăi.

De asemenea, Radu Miruță, cel care a inițiat legea de reducere a vârstei de pensionare în minerit și în energie a vorbit și despre câți beneficiari vor fi până la finalul anului.

Din 2021 până în 2023 probabil că unii au mai ieșit pe cale naturală. Nu știu să vă spun diferența asta. Atunci erau 3.400 de oameni care se pensionau. Câți s-or fi pensionat de atunci și până acum, probabil câteva sute natural pentru că au ajuns la vârstă fără Legea 197”, mai spune acesta.

 

Pentru a beneficia de Legea 197/2021, foștii angajați de la Complexul Energetic Oltenia nu au nevoie de o expertiză contabilă, spune deputatul Radu Miruță. Acesta a precizat că expertiza contabilă trebuie făcută doar de către cei în cazul cărora judecătorul a cerut un astfel de document. Deputatul Radu Miruță completează că pentru ceilalți este posibil ca documentul să nu fie luat în calcul, iar oamenii ar da banii degeaba. ”Părerea mea este că expertiză trebuie depusă doar dacă cere judecătorul. Să n-o facă în avans, pentru că e posibil să nu fie luată în calcul de instanță și riscă să o plătească degeaba” a declarat liderul USR Gorj.

 

Cei din energie și minerit sunt sfătuiți să depună dosarele de recalculare

 

Nu în ultimul rând, deputatul Radu Miruță îi sfătuiește pe toți acești români să depună dosare de recalculare. „Îi sfătuiesc pe toți să depună cerere de recalculare. După decizia Guvernului de a aplica legea asta ciuntit, de a nu le da oamenilor banii, o să li se dea respingeri. Nu o să li se dea niciun beneficiu celor care depun de recalculare și merg în instanță unde din nou trebuie să se înhame cu răbdare. Până acum toate procesele duse în instanță s-au câștigat”, mai spune acesta.

CSM, despre reformarea pensiilor: Situaţia este de o gravitate deosebită şi lezează fundamental independenţa justiţiei - https://descoperatera.ro/csm-despre-reformarea-pensiilor-situatia-este-de-o-gravitate-deosebita-si-lezeaza-fundamental-independenta-justitiei