Consiliul Superior al Magistraturii a transmis că susţine necondiţionat poziţiile exprimate, marţi, în adunările generale din unele instanţe şi parchete.

Consiliul Superior al Magistraturii a transmis că susţine necondiţionat poziţiile exprimate, marţi, în adunările generale din unele instanţe şi parchete.

CSM, despre reformarea pensiilor: Situaţia este de o gravitate deosebită şi lezează fundamental independenţa justiţiei

Powered by GetYourGuide

Cele mai noi articole

09 iulie 2023

"Având în vedere iminenta modificare şi completare a unor acte normative în domeniul sistemului public de pensii, Consiliul Superior al Magistraturii înţelege nevoia de reformare a sistemului de pensii. Consiliul ia act şi susţine necondiţionat poziţia exprimată de magistraţi în adunările generale convocate marţi, în sensul că această situaţie este de o gravitate deosebită şi lezează fundamental independenţa justiţiei şi statutul magistraţilor, cu consecinţe directe asupra actului de justiţie", a precizat CSM într-un comunicat. În acest sens, arată sursa citată, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi procurorul general de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au avut o întâlnire cu reprezentanţii puterii executive şi legislative, în vederea prezentării impactului pe care l-ar putea avea modificările legislative propuse asupra sistemului de justiţie, care deja se confruntă cu o lipsă acută de personal, în contextul perpetuării incertitudinii cu privire la statutul profesioniştilor din cadrul sistemului judiciar.

Consiliul arată că nu se opune reformării sistemului pensiilor de serviciu.

 

Situaţia privind modificarea legii privind pensiile de serviciu "este de o gravitate deosebită şi lezează fundamental independenţa justiţiei şi statutul magistraţilor", transmite CSM.

Mai multe instanţe şi parchete din ţară, printre care Curtea de Apel Bucureşti, Tribunalul Bucureşti, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi parchetele de pe lângă judecătoriile de sector, au hotărât suspendarea pe perioadă nelimitată a activităţii, ca urmare a modificărilor ce ar urma să fie aduse legii privind pensia de serviciu a magistraţilor.

 

"Reamintim deschiderea Consiliului spre o cooperare loială cu autorităţile implicate în procesul de reformă şi faptul că nu ne opunem reformării sistemului pensiilor de serviciu, ci, dimpotrivă, suntem preocupaţi de găsirea celor mai adecvate soluţii normative pentru a da eficienţă acestui proces, cu respectarea independenţei justiţiei şi a jurisprudenţei Curţii Constituţionale în materie", transmite CSM.

 

CSM anunţă că e de acord ca pensia să nu depăşească salariul şi cu condiţia de vechime de 20 de ani - https://descoperatera.ro/csm-anunta-ca-e-de-acord-ca-pensia-sa-nu-depaseasca-salariul-si-cu-conditia-de-vechime-de-20-de-ani

 

Ce se va întâmpla cu banii de pensii! Este informația momentului pentru milioane de români - https://descoperatera.ro/ce-se-va-intampla-cu-banii-de-pensii%21-este-informatia-momentului-pentru-milioane-de-romani

Reduceri