Este vorba despre Legea nr. 9/2023. Aceeași lege le interzice funcționarilor de la ghișeu să le mai ceară oamenilor copii xerox după cartea de identitate sau alte documente.

Este vorba despre Legea nr. 9/2023. Aceeași lege le interzice funcționarilor de la ghișeu să le mai ceară oamenilor copii xerox după cartea de identitate sau alte documente.

Legea a intrat deja în vigoare, dar Casa de Pensii nu o aplică! Pensionarii trebuie să beneficieze, gratuit, de acest serviciu

Cele mai noi articole

06 iulie 2023

Casa de Pensii este obligată să asigure, gratuit, fotocopierea documentelor

 

Instituțiile publice, inclusiv Casa de Pensii București, sunt obligate să asigure fotocopierea documentelor. „Instituțiile publice, organele de specialitate ale administrației publice centrale și locale și persoanele juridice de drept privat care, potrivit legii, au obținut statut de utilitate publică sau sunt autorizate să presteze un serviciu public, în regim de putere publică, care solicită copii în format fizic pe hârtie pentru diverse acte, cereri sau formulare au obligația de a asigura, în mod gratuit, fotocopierea acestora. Prevederile prezentului alineat nu se aplică pentru actele, cererile sau formularele emise de autoritățile și instituțiile publice centrale”, potrivit noii legi.

Casa de Pensii a Municipiului București nu aplică încă Legea nr. 9/2023, deși actul normativ a intrat în vigoare. La Casa de Pensii a Municipiului București, oamenii sunt trimiși de angajaţi să-şi xeroxeze buletinul şi alte documente la un copiator aflat la colţ, informează sursa citată.

Ce prevede noua lege
 

Instituțiile publice, organele de specialitate ale administrației publice centrale și locale, precum și persoanele juridice de drept privat care, potrivit legii, au obținut statut de utilitate publică sau sunt autorizate să presteze un serviciu public, în regim de putere publică, nu pot solicita persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluționării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, dosare, dosare cu șină, precum și niciun alt articol sau obiect de birotică sau papetărie.

Vârsta de pensionare pentru femei s-a modificat. Vezi despre ce este vorba - https://descoperatera.ro/varsta-de-pensionare-pentru-femei-s-a-modificat

 

Ciolacu: Nu putem merge mai departe cu pensiile speciale - https://descoperatera.ro/ciolacu-nu-putem-merge-mai-departe-cu-pensiile-speciale

 

Reduceri