Dacă legea pensiilor speciale nu va trece de Curtea Constituţională a României, va fi o sesiune parlamentară extraordinară în august pentru a transpune decizia CCR, a spus premierul Marcel Ciolacu, marți seară, la Antena 3.

Dacă legea pensiilor speciale nu va trece de Curtea Constituţională a României, va fi o sesiune parlamentară extraordinară în august pentru a transpune decizia CCR, a spus premierul Marcel Ciolacu, marți seară, la Antena 3.

Ciolacu: Nu putem merge mai departe cu pensiile speciale

Powered by GetYourGuide

Cele mai noi articole

05 iulie 2023

„Nu putem merge mai departe cu pensiile speciale”, a mai spus premierul. Curtea Constituţională a României urmează să discute pe 26 iulie sesizările ÎCCJ în legătură cu Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul pensiilor de serviciu şi a actului normativ privind creşterea vârstei de pensionare, au precizat vineri, oficiali ai CCR, potrivit AgerpresCitește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ciolacu-nu-putem-merge-mai-departe-cu-pensiile-speciale-daca-legea-nu-trece-de-ccr-e-nevoie-de-o-sesiune-extraordinara-in-august-2412235Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

„Chiar dacă nu va trece de Curtea Constituţională, am făcut un calendar întreg la grupurile parlamentare şi le-am explicat colegilor că va fi nevoie de o sesiune extraordinară, cred că în luna august. Ştim cu toţii că există o perioadă în care şi Curtea este în concediu. O să vedem termenele date de către Curte. Am dreptul constituţional să fac, să mă adresez Curţii Constituţionale, fiind un lucru atât de important pentru România, de îndeplinit o reformă, astfel încât să putem depune cererea de plată numărul 3 (n.r. - din PNRR). O să fac acest demers, astfel încât termenul să fie unul mai rapid, ca în luna august, începutul lunii august, dacă este nevoie, dacă Curtea va considera necesar, să facem o sesiune extraordinară, să transpunem ce decide Curtea”, a spus Ciolacu.

Te-ar putea interesa și: 


Veste cumplită despre pensii! Au primit mai puțini bani la pensie - https://descoperatera.ro/veste-cumplita-despre-pensii%21-casa-de-pensii-a-dat-deciziile-au-primit-mai-putini-bani-la-pensie

 

Pensiile se schimbă radical! Devine interzis în România următorul lucru: https://descoperatera.ro/pensiile-se-schimba-radical%21-devine-interzis-in-romania-urmatorul-lucru

 

Reduceri