Durerea de dinti poate fi simptomul unei largi game de probleme. Pulpa centrala  a dintelui sau gingia din jurul lui pot fi infectate. Poate ca un dinte s-a crapat sau s-a cariat.

Durerea de dinti poate fi simptomul unei largi game de probleme. Pulpa centrala  a dintelui sau gingia din jurul lui pot fi infectate.

Durere de dinti - Sfaturi pentru combaterea durerii

Cele mai noi articole

19 februarie 2023

Incercati un masaj cu gheata.

 

Infasurati un cub de gheata intr-un prosop sau batista si masati cu el zona in forma de V in care se intalnesc oasele degetului mare si ale aratatorului. Mentineti cu grija cubul de gheata pe zona respectiva intre 5 si 7 minute. In mod uimitor, aceasta metoda poate calma o durere de dinti.

 

Folositi ulei de cuisoare.

 

Acest remediu este folosit de multe secole. Picurati putin ulei de cuisoare direct pe dinte sau apasati pe dintele dureros un tampon de vata umezit cu acest ulei.

 

Nu muscati.

 

Daca durerea este cauzata de o vatamare a dintelui, cand mancati incercati sa evitati zona respectiva. Chiar daca nu exista nici o vatamare, putina odihna a dintelui poate calma durerea.

 

Puneti-l la gheata.

 

Tratati-va dintele ca si cum ati trata o contuzie, cu gheata adica. Puneti niste gheata intr-o punga mica de plastic, impachetati-o intr-o panza subtire si tineti-o pe obraz in partea cu dintele bolnav 15 minute, de 3-4 ori pe zi.

 

Calmati si vindecati cu echinacea.

 

Cand un dinte pulseaza durere, e greu sa va concentrati asupra vreunei activitati. Insa ajutorul se afla la indemana: echinacea este unul dintre cele mai eficace remedii pentru durerea de dinti. Ea stimuleaza sistemul imunitar sa elimine infectia aflata la baza durerii de dinti, dar are si un efect de amortire a ei.

O leziune, un rest alimentar prins intre dinti si chiar o problema a sinusurilor pot fi sursa durerii dvs. Oricare ar fi cauza, daca aveti o durere de dinti este important sa o descoperiti. Apelati la stomatolog ori de cate ori va incearca o durere de dinti, chiar daca durerea dispare asa cum a venit.

 

Clatiti.

 

Luati o inghititura de apa calduta si clatiti cu putere. Daca durerea de dinti este cauzata de alimente captive, o clatire puternica poate disloca resturile-problema.

 

Folositi ata dentara cu atentie.

 

Daca nu obtineti niciun efect prin clatire, incercati sa fortati dislocarea resturilor alimentare ramase intre dinti – ca, de exemplu, un sambure de mura sau coaja unui bob de porumb – cu ajutorul atei dentare. Faceti-o cu atentie, deoarece gingiile sunt, probabil, iritate.

 

Amortiti durerea cu alcool.

 

Tineti o gura de alcool pe partea cu dintele dureros. Gingiile vor absorbi o parte din alcool, ceea ce va amorti durerea.

 

Clatiti cu apa sarata.

 

Dupa fiecare masa si mai ales seara, la culcare, dizolvati 1 lingurita de sare intr-un pahar de 250 ml de apa calduta. Clatiti bine gura cu ea si scuipati.

Procurati-va tincture de radacina de echinacea de la un magazine specializat. Luati 1 lingurita si clatiti, insistand in jurul dintelui bolnav. Apoi inghititi. Repetati procesul de 4 ori pe zi. Efectul este deseori descris drept miraculous, desi va trece o zi pana ca el sa inceapa sa functioneze.

 

Tineti-va gura inchisa.

 

Daca dintele doare la contactul cu aerul rece, pur si simplu nu-l mai llasati sa intre. Insa nu strangeti din dinti. Unele dureri de dinti apar cand muscatura nu este perfecta. Asadar, evitati pe cat posibil sa strangeti din dinti pana cand veti ajunge la un consult stomatologic.

 

Luati analgezice.

 

Nu dati crezare remediului batranesc care spune ca puneti o aspirina direct pe gingia dureroasa. Aspirina poate avea ca urmare o arsura. Pentru calmarea durerii luati paracetamol sau ibuprofen 1 data la 4 ore.

Nota: Nu dati aspirina copiilor sub 16 ani.

 

Evitati caldura.

 

Nu puneti caldura pe obrazul dureros, chiar daca aceasta va face durerea mai suportabila. Daca este o infectie, caldura va atrage infectia catre exteriorul maxilarului si o va agrava.