Supa este mereu o alegere bună, în special când suntem în post. Mai jos sunt prezentate cele mai ușoare 3 rețete de post.
26 noiembrie 2023

Supa este mereu o alegere bună, în special când suntem în post. Mai jos sunt prezentate cele mai ușoare 3 rețete de post.

Cele mai gustoase supe fără carne - rețeta 

Supă de mei cu cartofi


Supă de mei cu cartofi
 

Ingrediente necesare

 

- 2 cartofi1 ardei gras;
- 1 morcov;
- 1 dovlecel;
- 1 ceapă;
- 50 g rădăcină pătrunjel;
- 1 fir praz;
- 50 g mei;
- Sare/Ulei.


Mod de preparare

 

Spălăm morcovul, cartofii și pătrunjelul, după care curățăm și tăiem în cuburi. Spălăm și dovlecelul, îl lăsăm să se usuce și-l tăiem în cuburi. Spălăm bine și curățăm prazul, tăiem partea albă în inele subțiri. Spălăm și curățăm și ardeiul gras, îndepărtând cotorul și semințele după care tăiem în cuburi. Curățăm și tocăm ceapa mărunt după care o prăjim într-o tigaie cu ulei încins, la foc mic spre mediu, până devine sticloasă. Spălăm meiul și îl fierbem într-o cratiță cu apă și un pic de sare, până va fi aproape gata. Într-o altă cratiță, turnăm 1 l de apă și punem cratița pe foc. Când apa ajunge la punctul de fierbere, adăugăm în cratiță cartofii, pătrunjelul și meiul. Fierbem totul împreună timp de 15 minute. Adăugăm și ceapa, prazul, dovlecelul și ardeiul gras și amestecăm bine. Fierbem pentru încă 10 minute. Servim supa caldă.

Supă de conopidă cu ardei gras

Supă de conopidă cu ardei gras
 

Ingrediente necesare

 

- 300 g cartofi;
- 1 conopidă;
- 2 morcovi;
- 150 g mazăre verde;
- 1 ardei gras;
- 1 ceapă;
- 2 linguri;
-  ulei;
- sare și piper după gust;
- câteva fire de pătrunjel și coriandru.
 

Mod de preparare
 

Începem prin a desface conopida în buchețele mici. Curățăm și tocăm ceapa mărunt, spălăm, uscăm și tocăm mărunt verdeața. Spălăm și curățăm și cartofii și morcovul, după care tăiem în felii. Spălăm și curățăm și ardeiul de cotor și de semințe după care tăiem pai. Punem o cratiță cu fundul mai gros pe foc. Adăugăm uleiul și când se încinge adăugăm și ceapa. Prăjim ceapa la foc mic spre mediu până se rumenește ușor, după care adăugăm și ardeiul și morcovul.

Amestecăm și mai prăjim timp de 7 minute.Adăugăm 1,5 l de apă fierbinte și amestecăm. Aducem supa până la punctul de fierbere, după care adăugăm cartofii și fierbem timp de 10 minute. După 10 minute, adăugăm și conopida și mai fierbem pentru încă 5 minute. Adăugăm și mazărea și jumătate din cantitatea de verdeață tocată, potrivim supa de sare și de piper. Amestecăm și mai fierbem pentru încă 5 minute, după care oprim focul. Punem un capac peste cratiță și lăsăm deoparte timp de 10 minute. Înainte de servire, presărăm verdeața tocată mărunt.

Supă de dovlecei cu curry și soia


Supă de dovlecei cu curry și soia
 

Ingrediente
 

- 2 dovlecei;
- 1 praz;
- 2 roșii;
- 4 căței usturoi;
- 3 linguri ulei de măsline;
- 300 g carne vegetală din soia;
- 2 linguri curry;
- 2 linguri pătrunjel tocat;
- Sare și piper după gust.

 

Mod de preparare

 

Începem prin a tăia carnea vegetală pai subțire, după care o trecem prin curry. Curățăm și tocăm mărunt usturoiul. Curățăm și spălăm prazul după care tăiem partea albă inele. Într-o tigaie cu ulei încins, prăjim usturoiul la foc mic până se rumenește ușor ( 1-2 minute ). Adăugăm prazul și mai prăjim pentru încă 5 minute, amestecând. Adăugăm și carnea de soia, amestecăm și prăjim până carnea este gata.

Spălăm roșiile, le tăiem în cuburi și le adăugăm în tigaie. Amestecăm bine și înăbușim totul timp de 5 minute. Spălăm și dovleceii, îi tăiem în cuburi. Punem pe foc o cratiță cu 1,5 L de apă. Când apa începe să fiarbă, adăugăm dovleceii și fierbem timp de 5 minute. Adăugăm și carnea de soia și legumele din tigaie, amestecăm și aducem supa până la punctul de fierbere. Potrivim de sare și de piper, iar la final presărăm și verdeața tocată.