Zidul Chinezesc este una dintre cele mai impresionante construcții din lume și a fost construit pentru a proteja China de invazii străine. Acest zid se întinde pe o lungime de aproximativ 8.850 de kilometri de la est la vest și este un simbol al măiestriei și ingeniozității chinezilor. În acest articol, vom explora istoria, caracteristicile și importanța zidului Chinezesc.

Zidul Chinezesc este una dintre cele mai impresionante construcții din lume și a fost construit pentru a proteja China de invazii străine.

Zidul Chinezesc este una dintre cele mai impresionante construcții din lume

Cele mai noi articole

27 februarie 2023

Importanță

 

Zidul Chinezesc este important din mai multe puncte de vedere. În primul rând, a fost construit pentru a proteja granițele Chinei de invazii străine. Zidul a fost construit într-o perioadă în care triburile nomade din nordul Chinei erau o amenințare pentru statele chinezești. Zidul a fost construit pentru a împiedica invazia acestor triburi și pentru a proteja China de atacurile străine.

Istoria

 

Construcția Zidului Chinezesc a început în jurul anului 221 î.Hr. sub conducerea primului împărat al dinastiei Qin, Qin Shi Huang. Scopul inițial al zidului era să protejeze granițele nordice ale Chinei de invazii din partea triburilor nomade. În următorii secole, zidul a fost extins și consolidat de alte dinastii, cum ar fi Han, Sui și Ming. Construcția zidului Chinezesc a durat aproximativ 2.000 de ani.

 

Caracteristici

 

Zidul Chinezesc are o lungime totală de 8.850 de kilometri, însă diferitele sectoare ale zidului sunt construite din materiale diferite și au caracteristici distincte. Cele mai cunoscute sectoare ale zidului sunt cele din apropierea Beijing-ului, cum ar fi Badaling, Mutianyu și Jiankou. Acestea sunt construite din piatră și sunt cele mai bine conservate sectoare ale zidului.

În alte părți ale zidului, cum ar fi cele din provincia Gansu și Qinghai, zidul este construit din lut și pământ și a fost reconstruit de mai multe ori de-a lungul secolelor. Zidul are o înălțime de aproximativ 8 metri și o lățime de aproximativ 5-6 metri. În anumite zone, zidul este mai îngust, cu o lățime de doar 2-3 metri.

În al doilea rând, zidul Chinezesc este un simbol al măiestriei și ingeniozității chinezilor. Construcția zidului a necesitat o mare cantitate de resurse și munca a mii de oameni. Chinezii au construit zidul prin utilizarea tehnicilor de construcție avansate pentru acea vreme, cum ar fi utilizarea mortarului de var, a tijelor de fier și a altor materiale.