Un fost profesor de matematică, pensionar, din București, a fost reținut de către poliție în urma acuzațiilor că a sărutat cu forța o elevă cu care oferea meditații și a încercat să o abuzeze.
18 februarie 2024

Un fost profesor de matematică, pensionar, din București, a fost reținut de către poliție în urma acuzațiilor că a sărutat cu forța o elevă cu care oferea meditații și a încercat să o abuzeze.

Un profesor de matematica din Bucuresti a fost retinut deoarece ar fi agresat sexual o eleva cu care facea meditatii

Un profesor de matematică în vârstă de 68 de ani, care ieșise la pensie, a continuat să ofere meditații elevilor, inclusiv unei fete de 14 ani. Potrivit informațiilor DinStrada.ro, incidentul ar fi avut loc pe 31 ianuarie 2024, iar de atunci și până în prezent, poliția a efectuat cercetări, care au inclus și percheziții la domiciliu.

Poliția Capitalei a emis o declarație în care precizează: „La data de 31 ianuarie 2024, polițiștii Secției 16 au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, fiica lui minoră, în vârstă de 14 ani, ar fi fost victima unei infracțiuni de agresiune sexuală, bănuit de comiterea faptei fiind meditatorul ei.

Cazul a fost preluat de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Sector 4, iar în urma cercetărilor și investigațiilor desfășurate, s-a stabilit că, la data de 31 ianuarie 2024, în timp ce se aflau la o adresă din Sectorul 4, unde desfășura o ședință de pregătire la o materie, împreună cu minora, bărbatul în vârstă de 68 de ani, prin constrângere morală, constând în aceea că i-ar fi creat victimei o stare de temere, raportată la calitatea pe care o avea, ar fi agresat-o sexual pe aceasta

Joi au fost efectuate două mandate de percheziție domiciliară, în cadrul cărora au fost identificate și ridicate mai multe bunuri relevante pentru anchetă.

 

În plus, a fost pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele bănuitului. Acesta a fost localizat și condus la audieri. Bazându-se pe probele adunate, individul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat în fața magistraților cu o propunere legală. Cercetările sunt în curs de desfășurare sub supravegherea unui procuror specializat în investigarea abuzurilor sexuale asupra minorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. Ancheta vizează infracțiunea de agresiune sexuală comisă împotriva unui minor.

 

La înfățișarea în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă, profesorul pensionar a primit doar măsura controlului judiciar. Cu toate acestea, el este în continuare subiectul unei investigații desfășurate în stare de libertate.