Un individ din Caraș-Severin este subiectul unei anchete, după ce a folosit o legitimație falsă de polițist pentru a opri în trafic un polițist din Reșița
30 ianuarie 2024

Un individ din Caraș-Severin este subiectul unei anchete, după ce a folosit o legitimație falsă de polițist pentru a opri în trafic un polițist din Reșița. Anterior acestui incident, individul a manifestat un comportament agresiv pe șosea față de polițistul respectiv.

Un bărbat s-a dat drept polițist în trafic. Cum a fost descoperit si care sunt consecintele.

Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, în timp ce un polițist adevărat se afla în mașina personală alături de familia sa, în drum spre Berzovia.

 

În trafic, acesta a observat cum un alt vehicul încerca să-i blocheze calea, șoferul manifestând un comportament agresiv la volan, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Caraș-Severin marți.

 

„La un moment dat, după mai multe manevre de frânare și accelerare bruscă, mașina din spate l-a depășit și s-a oprit pe mijlocul benzii, blocându-i calea. Din interior au coborât doi bărbați, unul dintre ei prezentându-se ca fiind polițist în alt județ. Pentru a demonstra acest lucru, i-a arătat colegului nostru o legitimație și o insignă care nu purtau însemnele Poliției Române", a precizat IPJ Caraș-Severin.

Din anchetă, efectuată ulterior de către polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Bocșa, s-a constatat că individul care s-a prezentat în mod fals drept polițist era un bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Doclin. S-a dezvăluit că portofelul conținând legitimația și insigna prezentate a fost achiziționat online.

Bărbatul a primit o sancțiune contravențională pentru comportamentul agresiv în trafic, iar permisul său de conducere a fost reținut pentru o perioadă de 30 de zile.

 

În plus, s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de uzurpare de calități oficiale, iar ancheta în acest caz este în desfășurare.

 

Polițiștii îndeamnă populația să raporteze imediat astfel de situații la numărul de urgență 112.