Transfagarasanul este cu siguranta unul dintre cele mai frumoase drumuri din tara si un magnet pentru turistii care viziteaza Romania. Iata cum iti planifici calatoria pentru a te bucura de Transfagarasan in toata gloria lui.

Transfagarasanul este cu siguranta unul dintre cele mai frumoase drumuri din tara si un magnet pentru turistii care viziteaza Romania

Transfagarasanul este cu siguranta unul dintre cele mai frumoase drumuri din Romania

Powered by GetYourGuide

Cele mai noi articole

02 martie 2023

Transfăgărășanul, este unul dintre cele mai grozave locuri de vizitat din România, traseul parcurs fiind conectat la zone montane foarte frumoase, care vă vor face să vă doriți să reveniți ori de câte ori veți avea ocazia, cu mare bucurie.

 

Călătorie de o zi sau sejur de weekend, Transfăgărășan vă va captiva definitiv. Impunător și dificil, pentru conducătorii auto, fascinant și misterios, pentru amatorii de drumeții și fotografie, nu a existat turist care să nu fie impresionat într-un mod extraordinar de această minunată realizare a omului și de peisajele spectaculoase ale masivului Făgăraș, pe cei 151 de kilometri ai traseului. Veți trece printre cele mai înalte vârfuri montane din România, Moldoveanu și Negoiu.

 

Condusul pe Transfăgărășan este o experiență incredibilă, deoarece va trebui să faci nenumărate viraje în ac de păr, permițându-ți să admiri unele dintre cele mai uimitoare priveliști. Este o călătorie uimitoare care te duce în vârful muntelui, unde te poți relaxa cu puncte de belvedere incredibile și te poți bucura de o ceașcă de ceai lângă lacul glaciar Bâlea. Acest drum strategic, construit la începutul anilor 1970, leagă Transilvania de Muntenia și urcă la o altitudine de 2.042 metri, făcându-l al doilea cel mai înalt pas de munte asfaltat, din România, după Transalpina.

Transfăgărășanul este cu siguranța unul dintre cele mai frumoase drumuri din țară și un magnet pentru turiștii care vizitează România. Considerat „Cel mai bun drum din lume" de celebrul prezentator Top Gear Jeremy Clarkson, acest drum fabulos ne fascinează de fiecare dată când îl parcurgem.

 

Vă planificați o călătorie, pentru a vă bucura de Transfăgărășan în toată splendoarea lui, acest ghid este cel mai potrivit pentru a putea alege cele mai plăcute și interesante puncte de oprire pe parcursul acestui traseu.

Ești gata sa te aventurezi pe Transfăgărășan?

Iată tot ce trebuie să știi despre acest drum incredibil, Iată tot ce trebuie sa știi despre Transfăgărășan.

 

DESPRE TRANSFĂGĂRĂȘAN

 

Autostrada Transfăgărășan a fost construită între 1970 și 1974, în timpul președinției lui Nicolae Ceaușescu, care dorea să aibă acces militar rapid peste munți în caz de necesitate, după invazia Cehoslovaciei, în 1968, de către Uniunea Sovietică. Construcția Transfăgărășanului a avut un cost financiar ridicat, dar și uman.

 

Totuși, martorii , dintre cei care au lucrat la realizarea acestui drum, mărturisesc că au făcut sacrificiile impuse de această construcție, cu mândria materializării unui lucru extraordinar pentru România, dar și din dorința arzătoare de realizare a unei noi legături rutiere, cu frații de peste Carpați. Realitatea le dă dreptate, iar cei care au realizat această magnifică șosea, merită toată aprecierea și prețuirea noastră, a celor care ne bucurăm astăzi, de rodul muncii și sacrificiului lor, mai ales că dificultățile de construcție, dar și provocările inginerești, au fost dintre cele mai mari. Poveștile lor sunt impresionante, dar vă las să le descoperiți în călătoriile dvs., pe impetuosul Transfăgărășan.

 

Transfăgărășan, care înseamnă peste Munții Făgăraș, leagă Transilvania de sudul României, începe din localitatea Bascov, jud. Argeș și se termina în Cârțișoara, jud. Sibiu. Transfăgărășanul este un drum de munte asfaltat, foarte bine întreținut, care ne duce până la 2.042 m altitudine. Datorită altitudinii sale mari, înseamnă că această autostradă poate fi folosită doar până la 3-4 luni în fiecare an, în restul lunilor, Transfăgărășan ul este acoperit de zăpadă, fiind impracticabil pe anumite porțiuni de drum.

Transfăgărășan ul este al doilea cel mai înalt pas de munte din România după Transalpina. Este un drum plin de serpentine, punctat cu viraje abrupte în ac de păr, curbe lungi în S și coborâri strânse. Continuă să fie una dintre atracțiile de top din România printre pasionații de șofat, ciclism și drumeții. Rețineți că viteza medie este de aproximativ 40 km/h și nu ar trebui să vă aventurați dincolo de această limită. Drumul este frumos asfaltat, ceea ce face o experiență de condus lină până în vârf, unde veți găsi Lacul Bâlea și Cascada Bâlea. De-a lungul drumului, vei traversa 5 tuneluri și mai multe viaducte decât orice alt drum din România. La Lacul Bâlea, Transfăgărășanul trece prin Tunelul Bâlea (cunoscut și sub numele de Tunelul Capra), cel mai lung tunel rutier din România cu 884 m.