Exista mai multe cause si mai multe feluri de palpitatii. In timp ce multe palpitatii sunt usor de explicat si pot fi stapanite prin folosirea remediilor aflate in casa, exista altele, care indica probleme cardiace potential grave; unele palpitatii insotesc stari precum hipertiroidia, anxietatea sau depresia; altele pot fi explicate prin fenomene firesti cum ar fi modificarile hormonale ale pubertatii si ale menopauzei si inca multe altele care pot aparea din cauza medicatiei, ca de exemplu inhalantele antiastmatice, efedrina si unele antihistaminice.

Exista mai multe cause si mai multe feluri de palpitatii. Uite ce poți face.

Palpitatii cardiace – Modalitati de a calma o tahicardie

Cele mai noi articole

20 februarie 2023

Luati cu regularitate mese sanatoase.

Daca sariti mesele si apoi va umpleti stomacul cu dulciuri si bauturi gazoase, veti obtine un surplus de zahar urmat rapid de o scadere a nivelului de zahar in sange.Atunci organismal elibereaza adrenalina pentru a mobiliza alt fel de zahar, glicogenul, depozitat in ficat, pentru a corecta nivelurile scazute ale glicemiei.Aceasta rafala de adrenalina stimuleaza cresterea subita a ritmului cardiac si duce la instalarea unei senzatii de panica.

 

Alcatuiti-va o dieta adecvata metabolismului propriu.

Persoanele care au un metabolism rapid ar trebui sa manance mai multe protein. Proteinelor le trebuie mai mult timp pentru a fi digeraate si ele ajuta la prevenirea coborarii prea accentuate  a nivelului glicemiei. Cand nivelul glicemiei scade, se declanseaza procesul discutat mai sus.

 

Invatati sa fiti calm.

Exista o legatura intre palpitatii si indivizii perfectionisti, cu tendinta de a urca pe scara sociala si urmarind cu orice pret succesul. Trebuie sa depindeti relaxarea progresiva sau sa vizualizati seninatatea, linistea, calmul si pacea interioara.

 

Mancati alimente bogate in magneziu.

In celulele muschiului cardiac, magneziul ajuta la echilibrarea efectelor calciului care stimuleaza contractile musculare, ajutand enzimele din celula sa pompeze calciul in afara si facand ca inima sa se confrunte cu un risc mai mic de a devein iritabila

Incetiniti-va activitatea.

Imaginati-va inima proprie grabindu-se ca o lumina fulgeratoare rosie si spunandu-va sa incetiniti orice activitate; sa va calmati; sa va odihniti. Odihna, de fapt, este cea mai buna cale de a opri o criza.

 

Incercati manevra asupra nervului vag.

Cat de repede va bate inima si cat de puternic se contracta ea sunt aspect de nervii simpatici si de nervii parasimpatici (nervii vagi). Cand inima efectueaza o bataie, este dominanta reteaua simpatico, adica sistemul care spune corpului sa se grabeasca.

Ceea ce doriti este sa comutati controlul pe reteaua parasimpatica. Daca va stimulati nervul vag (sau pneumogastric), initiati un process chimic care va afecteaza inima in acelasi mod in care, apasand usor cu piciorul pedala de frana, incetiniti automobilul. O modalitate de a obtine acest efect este sa inspirati profund si sa trimiteti aerul in jos, de parca ati avea nevoie sa defecati.

 

Bazati-va pe reflexul scufundatorului.

Cand mamiferele acvatice se scufunda in apele reci, inima lor  isi incetineste automat bataile. Aceasta este modalitatea naturii de a-si proteja creierele si inimile. Puteti sa declansati singur propriul reflex al scufundatorului, umpland un lighean cu un amestec de apa si gheata si scufundandu-va fata in el 1-2 secunde.

 

Sau, mai simplu, sorbiti gheata.

Exact la fel de eficienta si uneori mai usoara este modalitatea fara scufundare. Luati o bautura rece, cu cuburi de gheata,si sorbiti incetisor gheata care se topeste.

 

Intrerupeti obiceiul cafelei.

La fel si pe acelea privind bauturile tip cola, ciocolata, pilule de slabit, ectasy, cocaine, amfetaminele sau stimulantele de orice fel. Abuzul de stimulante creste riscul de palpitatii.

 

Renuntati la tigari si alcool.

Departe de a va  calma inima, nicotina si alcoolul pot contribui la neregularitatea batailor inimii si la palpitatii.

 

Supravegheati-va hipotalamusul.

Cee ace se intampla in capul dvs – indeosebi in mezencefal – va guverneaza inima. Iata de ce trebuie sa-I acordati propriului hipotalamus sprijinul de care are nevoie – prin dieta, exercitii fizice si o atitudine pozitiva – pentru a-si mentine stabilitatea si controlul asupra sistemului nervos autonom.

Stresul, dieta necorespunzatoare si poluantii pot face ca hipotalamusul sa-si piarda autoritatea asupra sistemului nervos autonom, permitandu-I sa alunece spre starea de supraincarcare simpatica.

Iata cateva solutii pentru a ajuta hipotalamusul sa pastreze controlul asupra sistemului nervos autonom.

Treceti pe plante medicina.

Exista 2 remedii excelente pentru palpitatii cardiace. Acestea sunt talpa gastei si paducelul. Paducelul are unele avantaje suplimentare, daca este luat mult timp intareste muschiul cardiac si imbunatateste circulatia sangvina. Talpa gastei se recomanda cand apar semne de infarct sau daca va asteptati la acest eveniment neplacut. Paducelul pe de alta parte actioneaza mai bine daca este luat zilnic.