Orașele europene cu populație în scădere oferă stimulente în bani generoase pentru noii rezidenți. Multe zone rurale se confruntă cu îmbătrânirea populației, deoarece tinerii se mută în orașe sau aleg să nu aibă copii.

 

Pentru a combate această situație, unele administrații locale încurajează străinii să se stabilească în localitate prin subvenții de relocare și plăți în numerar.

 

Din Spania până în Italia, iată toate locurile din Europa care vă vor plăti pentru a vă reloca acolo.

Orașele europene cu populație în scădere oferă stimulente în bani generoase pentru noii rezidenți.

Orașele din Europa care te plătesc să te muți acolo. Familiile pot primi și 50.000 de euro

Powered by GetYourGuide

Cele mai noi articole

10 august 2023

Evadează la munte în Ponga, Spania


Ponga, un oraș și o municipalitate cu 600 de locuitori din nord-vestul Spaniei, va plăti 2.971 de euro oamenilo pentru a se reloca acolo. Alți 3.000 de euro vor fi acordați pentru fiecare copil născut acolo.

 

Având la ușă o rezervație a biosferei desemnată de UNESCO în inima Munților Cantabrian, orașul este un refugiu pentru excursioniști. De asemenea, se află la doar o oră de mers cu mașina de coastă.

 

Pentru a beneficia de această ofertă, oameniii trebuie să se angajeze să locuiască în Ponga timp de cel puțin cinci ani.

 

Ia o porție de viață liniștită în Rubia, Spania


Satul spaniol Rubia din Galicia îi va plăti pe expatriați până la 150 de euro pe lună pentru a locui acolo.

Programul se adresează familiilor, în speranța de a crește numărul de elevi la școlile locale.

 

Rubia se află în nord-vestul Spaniei, la 2,5 ore de mers cu mașina, la est de Santiago de Compostela.

 

Explorați plajele și satele din Calabria, în Italia


În Calabria, regiunea de sud-vest a Italiei, dacă vă mutați într-un sat cu 2.000 de locuitori sau mai puțin, veți câștiga până la 28.000 de euro.

 

Inițiativa speră să combată depopularea.

 

Cei interesați trebuie să aibă cel mult 40 de ani și să se mute în regiune în termen de 90 de zile de la acceptarea cererii lor. De asemenea, ei trebuie să lanseze o afacere sau să își găsească un loc de muncă.

Să ne trezim cu priveliști alpine în Albinen, Elveția


În Albinen, în Alpii elvețieni, locuiesc mai puțin de 250 de locuitori. Pentru a-și suplimenta populația, mica municipalitate se oferă să plătească familii cu peste 50.000 de euro pentru a se muta acolo.

 

Cocoțat pe un versant de munte în cantonul Valais, satul pitoresc se află la puțin peste o oră de mers cu mașina de celebra stațiune de schi Verbier.

 

Adulții cu vârsta sub 45 de ani vor primi 25.000 de franci elvețieni (25.300 de euro)pentru a se muta acolo, plus 10.000 de franci elvețieni (10.120 de euro) pentru fiecare copil.

 

Programul este deschis doar cetățenilor elvețieni sau străinilor eligibili care au locuit în Elveția suficient de mult timp pentru a obține un permis de ședere .

 

De asemenea, solicitanții trebuie să locuiască într-o casă în valoare de cel puțin 200.000 de franci elvețieni (202.310 euro) și trebuie să se angajeze să locuiască în Albinen timp de 10 ani.

Viața printre plantațiile de măslini din Presicce-Acquarica, Italia


Presicce-Acquarica, în regiunea Puglia din sudul Italiei, va plăti noilor locuitori până la 30.000 de euro pentru a se muta acolo.

 

Municipalitatea este formată din două orașe - Presicce și Acquarica del Capo - înconjurate de câmpie și plantații de măslini.

 

Pentru a fi eligibile, persoanele sau familiile trebuie să își mute reședința oficială în orașul din sudul Italiei.

Banii trebuie să fie folosiți pentru a cumpăra și renova  o proprietate nelocuită din zonă.vSe va acorda o sumă suplimentară de 1.000 de euro pentru fiecare copil născut acolo.

 

Explorează plajele neatinse din Sardinia, Italia


Insula italiană Sardinia oferă oamenilor 15.000 de euro pentru a se muta acolo.

 

Cunoscută pentru plajele sale de nisip, cerul albastru și apele turcoaz, idila mediteraneană se confruntă cu o scădere a populației rurale, deoarece tinerii localnici pleacă în străinătate pentru a munci.

 

Pentru a combate acest exod, guvernul a pus deoparte 45 de milioane de euro pentru subvenția de relocare, suficient pentru a acoperi 3 000 de subvenții.

 

Pentru a fi eligibil pentru această subvenție, va trebui să vă mutați într-o municipalitate din Sardinia cu o populație mai mică de 3.000 de locuitori.

 

De asemenea, banii trebuie să fie folosiți pentru cumpărarea sau renovarea unei locuințe. Subvenția nu poate depăși jumătate din costul total al casei sau al renovării - ceea ce înseamnă că, în unele cazuri, suma de 15.000 de euro va fi redusă.

 

Beneficiarii trebuie să locuiască acolo cu normă întreagă și trebuie să se înregistreze pentru rezidență permanentă în Sardinia în termen de 18 luni de la sosire.