Reteta de negrese glazurate se numara printre primele prajituri pe care le-am facut in copilarie. Imi aduc aminte ca eram la bunici in vacanta si ca aveam tot felul de reviste cu retete. Cautam prajituri pe care le puteam prepara cu ingredientele pe care le aveam la indemana.

Acesta este un element de tip text. Fă click dublu pentru a edita textul. Poți la fel să modifici dimensiunile și poziția elementului, fundalul, linia de contur și multe altele. La fel, pentru apariția elementelor de tip text poți seta un efect de an. Reteta de negrese glazurate se numara printre primele prajituri pe care le-am facut in copilarie. Imi aduc aminte ca eram la bunici in vacanta si ca aveam tot felul de reviste cu retete. Cautam prajituri pe care le puteam prepara cu ingredientele pe care le aveam la indemana.imație.

Negresă - rețetă simplă și ieftină

Powered by GetYourGuide

Cele mai noi articole

17 septembrie 2023

NUTRITIE PE PORTIE/BUCATA

 

Calorii: 380kcal | Glucide: 49g | Proteine: 6g | Grasimi: 19g | Grasimi saturate: 11g | Colesterol: 72mg | Sodiu: 97mg | Potasiu: 277mg | Fibre: 3g | Zahar: 28g | Vitamina A: 425IU | Calciu: 85mg | Fier: 2.8mg.
 

Negrese cu glazura, ce ciocolata folosim pentru glazura perfecta

 

Se solidifica doar cat sa nu ne murdarim pe maini, iar textura este perfecta. Asta ca sa nu mai vorbim de gust. Pentru aceasta glazura am folosit ciocolata cu lapte intr-o proportie mult mai mare. Am folosit ciocolata amaruie doar pentru a accentua gustul de ciocolata. Am primit feedback de la voi si in multe comentarii imi scrieti ca nu va place ciocolata amaruie. Am impresia va e frica de gustul amarui al acestei ciocolate. Va recomand totusi s-o incercati in anumite deserturi, cum ar fi in lava cake, veti fi suprinsi.

Ingrediente (12 porții)
 

200 g zahăr
2 ouă
0.5 linguriță esență de vanilie
115 g unt topit
60 g făină albă
40 g pudră de cacao
1 vârf de cuțit praf de copt
1 praf sare


Glazură:
 

3 linguri pudră de cacao
3 linguri unt topit
1 linguriță cafea solubilă
190 g zahăr pudră
2-3 linguri apă caldă

Preparare

 

1. Într-un castron mare se bat ouăle cu zahărul și vanilia. Se adaugă untul; se amestecă bine. Se combină făina, pudra de cacao, praful de copt și sarea; se adaugă în compoziția cu ou și se mixează bine.

 

2. Se toarnă într-o tavă de copt unsă, pătrată, de 20 cm. Se coace la 175°C timp de 25-30 minute, sau până când o scobitoare înfiptă în mijlocul prăjiturii iese curată. Se răcește pe grătar.

 

3. Pentru glazură, se combină pudra de cacao, untul și cafeaua. Se adaugă treptat zahărul pudră și destulă apă cât să capete o consistență tartinabilă. Se glazurează negresa.