Suntem la doar un pas de a elimina inechitățile din sistemul public de pensii.

Un înalt oficial responsabil pe această temă le-a vorbit de curând seniorilor de la noi din țară, oferindu-le speranța că visul lor de ani de zile se materializează acum.

 
Suntem la doar un pas de a elimina inechitățile din sistemul public de pensii.

Un înalt oficial responsabil pe această temă le-a vorbit de curând seniorilor de la noi din țară, oferindu-le speranța că visul lor de ani de zile se materializează acum.

Mesajul de la Casa de Pensii așteptat de toți pensionarii 

Cele mai noi articole

07 iulie 2023

„A fost o întâlnire crucială, e drept că în ultima perioadă întâlnirile acestea sunt mult mai frecvente și mult mai aplicate, sunt pe discuții strict tehnice. Suntem în grafic astfel încât, știți foarte bine că banca mondială este consultant în tot ce înseamnă legislația din sistemul public de pensii.

Banca Mondială trebuie să livreze un raport către Ministerul Muncii după aceste discuții. Este foarte important ca în noua lege să se găsească cât mai mult principiul contributivității. Asta este cel mai important lucru și încercăm pe cât posibil să găsim mijloace și metode ca acest principiu să fie și mai impregnat în noua lege.

Da, de data asta chiar se întâmplă, dragi pensionari din toată țara. E oficial

 

Conform unui anunț proaspăt făcut de Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, suntem pe drumul cel bun privind reforma pensiilor, majoritatea dosarelor de pensie au trecut de procedurile care se impuneau, așa că e vorba despre o chestiune de timp scurt până când pensionarii noștri își vor intra în drepturi și își vor permite și ei un trai decent, fără privațiuni și lipsuri, așa cum se întâmplă în prezent.

Oficialul de la Pensii vorbește despre discuțiile pe care le-a purtat cu Banca Mondială și ne oferă detalii prețioase despre stadiul actual al reformei pensiilor și despre noua lege a pensiilor mult așteptată de pensionarii români:

Această noua lege a pensiilor vizează recalcularea în primul rând a tuturor dosarelor aflate în plată. Mecanismul de creștere este cu totul altceva și banca mondială ne spune să fie un mecanism transparent și să se evite pe cât posibil creșteri ad hoc. Avem 3,8 de milioane de dosare deja evaluate și digitalizate, un procent de 83%. Este foarte important procesul de evaluare pentru ca el sta la baza recalculării pensiilor în momentul când avem această lege adoptată.”, a spus Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP).

 

Sistemul național de pensii, la un pas de colaps - https://descoperatera.ro/sistemul-national-de-pensii-la-un-pas-de-colaps

 

Media pensiilor speciale, de la 5.000 la 21.500 în luna iunie - https://descoperatera.ro/media-pensiilor-speciale-de-la-5000-la-21500-in-luna-iunie

Reduceri