Powered by GetYourGuide
Descopera al doilea oras ca marime din Grecia si principalul oras al regiunii Macedonia, intr-un city break de weekend!

Descopera al doilea oras ca marime din Grecia si principalul oras al regiunii Macedonia, intr-un city break de weekend! In propunerea de mai jos, pentru perioada 1-4 iunie 2024 vei plati 82 euro, respectiv zborul dus-intors din  Bucuresti si cazare 3 nopti la David Home

Mergi in Salonic intr-un weekend de vara, 82 euro! (zbor + cazare 3 nopti) 

20 mai 2024

Tesalonic, al doilea oraș ca mărime din Grecia, oferă un amestec ideal de istorie bogată, cultură vibrantă și peisaje uimitoare. Situat de-a lungul Golfului Thermaic, acest metropol dinamic este o comoară de ruine antice, piețe aglomerate și experiențe culinare delicioase. Alătură-te mie în timp ce îți împărtășesc călătoria mea de neuitat prin Tesalonic, evidențiind atracțiile de neratat, mâncarea delicioasă și locurile ascunse care fac din acest oraș o destinație perfectă de vacanță.

 

Zbor dus-intors 

 

Vacanta in Salonic

 

Tesalonic are o istorie care se întinde pe mai mult de 2.300 de ani, fiind fondat în anul 315 î.Hr. de Cassandru de Macedonia. Orașul a fost un important centru comercial și cultural în perioadele elenistică, romană, bizantină și otomană. Acest bogat mozaic istoric este evident în numeroasele sale monumente și situri arheologice.

 

Cazare in Salonic

Ziua 1:

 

Dimineața: Panorama orașului

Începe-ți dimineața cu o priveliște panoramică asupra orașului de pe un punct de observație înalt. De aici, poți admira întregul peisaj al Salonicului, inclusiv Marea Egee, Turnul Alb, Muntele Olympus și centrul istoric al orașului.

 

După-amiaza: Muzeul Arheologic

După ce ai savurat priveliștea, îndreaptă-te spre Muzeul Arheologic din Salonic. Aici vei descoperi o colecție impresionantă de artefacte și obiecte antice din întreaga regiune, care îți vor dezvălui bogata istorie a orașului și a culturii grecești.

 

Seara: Portul Salonicului

Încheie-ți ziua în Portul Salonicului, o zonă modernă și animată, plină de baruri, restaurante și magazine. Aici poți admira apusul de soare în timp ce savurezi o cină delicioasă într-unul dintre restaurantele de pe malul mării.

 

Ziua 2:

 

Dimineața: Catedrala Sfântul Dimitrie

Începe-ți ziua vizitând Catedrala Sfântul Dimitrie, unul dintre cele mai importante lăcașe de cult din Grecia. Construită în secolul al IV-lea și dedicată Sfântului Dimitrie, protectorul orașului, catedrala impresionează prin frescele sale și colecția de obiecte religioase.

 

După-amiaza: Rotonda

După vizitarea catedralei, mergi la Rotonda, un monument din secolul al IV-lea, care a servit atât ca biserică, cât și ca moschee de-a lungul istoriei. Aici poți admira mozaicuri spectaculoase și o arhitectură deosebită.

 

Seara: Piața Aristotelous

Seara, relaxează-te în Piața Aristotelous, o zonă plină de viață din centrul orașului. Aici poți admira arhitectura impunătoare și poți explora numeroasele magazine și restaurante. Ia loc pe o bancă sau fă o plimbare și bucură-te de atmosfera vibrantă.

 

Acestea sunt doar câteva dintre atracțiile pe care le poți vizita într-o călătorie de 48 de ore în Salonic. Orașul are multe alte locuri interesante de explorat și o cultură bogată. În plus, există o mulțime de opțiuni pentru a experimenta gastronomia grecească, renumită pentru preparatele sale delicioase.

La DescoperaTera.ro, transformăm visele de vacanță în realitate. Înțelegem că fiecare călător are dorințe și nevoi unice, de aceea ne dedicăm să oferim cele mai bune oferte de vacanță, adaptate fiecăruia. Fie că visezi la plaje exotice, orașe istorice sau aventuri montane, noi avem pachetul perfect pentru tine.

 

Echipa noastră de experți călători analizează continuu cele mai recente tendințe și cele mai bune destinații, pentru a-ți oferi oferte de vacanță de neegalat. Colaborăm cu hoteluri de top, companii aeriene de renume și furnizori locali de încredere pentru a asigura o experiență de călătorie fără cusur.

 

Pe site-ul nostru, vei găsi pachete all-inclusive, city break-uri, circuite culturale și oferte last-minute, toate la prețuri competitive. Cu ajutorul filtrelor noastre intuitive, poți selecta destinația, bugetul și tipul de vacanță dorit, iar noi îți vom arăta cele mai bune opțiuni disponibile.

 

Ne mândrim cu serviciul nostru clienți de excepție, care este gata să te ajute la fiecare pas al planificării călătoriei tale. Alegând DescoperaTera.ro, te asiguri că vei avea parte de o vacanță memorabilă, fără stres și cu amintiri de neuitat.

 

Exploră lumea cu noi și lasă-ne să-ți arătăm cum arată vacanța perfectă!