Invataturi de la Parintele Calistrat

In aceste timpuri pline de stres si agitatie, multi oameni se intreaba cum sa faca fata problemelor si sa-si mentina o stare de calm si echilibru. Un raspuns la aceasta intrebare il putem gasi in cuvintele Parintelui Calistrat Chifan, un calugar ortodox care ne invata cum sa ne predam problemele in mainile lui Dumnezeu si sa gasim liniste si pace in sufletul nostru.

Invataturi de la Parintele Calistrat

Invata sa-ti iei necazurile cu rugaciune, sfatul Parintelui Calistrat

Powered by GetYourGuide

Cele mai noi articole

16 iunie 2023

Astfel, putem spune o rugaciune simpla, dar profunda, care poate ajuta la eliberarea de stres si anxietate: “Doamne Iisuse Hristoase, te primesc in inima mea ca Domn si Mantuitor personal! Fii Tu, rogu-te, Stapanul vietii mele caci Tie iti predau duhul, sufletul si trupul meu ca sa ma calauzesti Tu intru totul! Ma lepad de cel rau si de toate practicile lui. Ia Tu trecutul meu, prezentul si viitorul! Amin.”

Aceasta rugaciune ne ajuta sa ne lasam in mana lui Dumnezeu si sa ne simtim mai calmi si mai in pace cu noi insine. Putem sa ne rugam in fiecare dimineata sau ori de cate ori avem nevoie de ajutor si sustinere

 

Sa nu ne transformam in ortodocsi diluati

Parintele Calistrat subliniaza, de asemenea, importanta de a ramane ortodocsi concentrati si de a nu ne lasa influentati de influentele din afara Bisericii. In loc sa ne concentram pe invatarea Sfintei Scripturi, uneori ne concentram pe alte lucruri fara importanta si uitam de valorile si principiile noastre.

Parintele Calistrat ne invata sa fim vigilenti si sa nu permitem sa fim “diluati” in credinta noastra. Este important sa ne concentrati pe valorile care conteaza cu adevarat si sa ne rugam lui Dumnezeu pentru indrumare si intelepciune.

Predarea problemelor in mainile lui Dumnezeu

Cand avem probleme sau necazuri, primul nostru impuls este sa ne framantam si sa incercam sa gasim o solutie. Dar acest lucru poate duce la oboseala si stres, iar uneori problemele par a deveni si mai mari decat erau initial. In schimb, Parintele Calistrat ne invata sa ne predam problemele in mainile lui Dumnezeu si sa-i cerem ajutorul.

Increderea in mana lui Dumnezeu

Un alt invatamant important de la Parintele Calistrat este sa avem incredere in mana lui Dumnezeu, indiferent de situatia in care ne aflam. El ne aminteste de cuvintele din Sfanta Scriptura: “Caci adevarat zic voua: Inainte de a trece cerul si pamantul, o iota sau o cirta din Lege nu va trece, pana ce se vor face toate.”

Increderea noastra in Dumnezeu trebuie sa fie puternica si sa ne ajute sa trecem prin orice situatie dificila cu incredere si speranta. Rugaciunea si credinta ne pot ajuta sa ne simtim mai puternici si mai increzatori in fata provocarilor si sa fim mai pregatiti pentru orice situatie.

 

Concluzie:

Parintele Calistrat ne ofera invataturi valoroase despre cum sa ne predam problemele in mainile lui Dumnezeu, sa ne concentrati pe valorile noastre ortodoxe si sa avem incredere in mana lui Dumnezeu indiferent de situatie. Aceste invataturi ne pot ajuta sa ne simtim mai linistiti si mai in pace cu noi insine si sa trecem prin situatii dificile cu mai multa incredere si speranta.

 

Reduceri