Situata in sud-estul Europei, aceasta tara este considerata bercea civilizatiei occidentale si a avut o mare influenta asupra istoriei si culturii lumii. In acest articol, vom explora istoria si cultura Greciei, precum si peisajele frumoase si cele mai populare destinatii turistice din tara.

Situata in sud-estul Europei, aceasta tara este considerata bercea civilizatiei occidentale si a avut o mare influenta asupra istoriei si culturii lumii. Vezi mai multe detalii pe descoperatera.ro

Grecia este o tara plina de istorie, cultura si peisaje impresionante.

Cele mai noi articole

02 martie 2023

Cultura Greciei este una dintre cele mai vechi si mai bogate culturi din lume. Aceasta cultura este influentata de mitologia greaca, care a fost o parte importanta a istoriei si culturii Greciei antice. Miturile grecesti descriu zei si eroi care au avut o mare influenta asupra vietii si a culturii grecesti.

 

Arta si literatura greaca au fost, de asemenea, foarte importante in dezvoltarea culturii greciei. Poetii ca Homer si Hesiod, precum si dramaturgii ca Eschil, Sofocle si Euripide, au scris unele dintre cele mai importante opere din istoria literaturii. In ceea ce priveste arta, Grecia antica este cunoscuta pentru sculpturile sale si pentru arhitectura sa, care au influentat stilul si designul in intreaga lume.

Grecia a fost locuita din antichitate si a fost centrul unor civilizatii proeminente, precum cea minoica, miceniana si a elenilor. In timpul perioadei de aur a Greciei antice, aceasta a fost centrul lumii cunoscute si a avut o influenta puternica asupra culturii, artei si literaturii.

 

Perioada de aur a Greciei a inceput in secolul al 5-lea i.Hr., cand Atena a devenit un centru al artei si culturii. In aceasta perioada, au fost construite numeroase temple, precum Parthenonul, care este una dintre cele mai importante atractii turistice din Atena si din intreaga lume.

 

In timpul perioadei elenistice, Grecia a fost sub stapanirea Imperiului Roman, iar mai tarziu a fost sub controlul Imperiului Bizantin. In secolul al 15-lea, Grecia a fost cucerita de turci si a ramas sub stapanirea acestora timp de peste 400 de ani. In 1821, Grecia a castigat independenta de la turci si a devenit o natiune moderna.

Mancarea traditionala greceasca este, de asemenea, una dintre cele mai apreciate din lume. Aceasta include preparate precum tzatziki, gyros, souvlaki si moussaka, dar si vinurile grecesti sunt la fel de apreciate si renumite.

Grecia are unele dintre cele mai impresionante peisaje din Europa,