Pamukkale, situat în sud-vestul Turciei, este renumit pentru peisajele sale unice și băile termale naturale. Numele său înseamnă "castelul de bumbac" în turcă, reflectând apariția teraselor albe de travertin formate de izvoarele calde bogate în minerale. Acest loc uimitor atrage anual mii de turiști care vin să exploreze atât minunile naturale, cât și cele istorice din zonă.

Pamukkale, situat în sud-vestul Turciei, este renumit pentru peisajele sale unice și băile termale naturale. Numele său înseamnă "castelul de bumbac" în turcă, reflectând apariția teraselor albe de travertin formate de izvoarele calde bogate în minerale. Acest loc uimitor atrage anual mii de turiști care vin să exploreze atât minunile naturale, cât și cele istorice din zonă.

Descoperă Pamukkale din sud-estul Turciei: Top 10 Atracții de vizitat

Powered by GetYourGuide

Cele mai noi articole

21 mai 2024

6. Muzeul Hierapolis

 

Situat într-o clădire romană veche, Muzeul Hierapolis adăpostește artefacte descoperite în timpul săpăturilor arheologice din zonă. Vizitatorii pot vedea statui, inscripții, mozaicuri și alte relicve care oferă o perspectivă asupra vieții în acest oraș antic.

 

7. Băile Romane și Termele

 

Aceste băi antice fac parte din complexul de ruine al Hierapolis și oferă o privire în modul în care locuitorii antici se relaxau și se îngrijeau. Structura termelor este impresionantă, cu camere spațioase și sisteme de încălzire subterană.

 

8. Agora din Hierapolis

 

Această piață publică antică era centrul comercial și social al orașului. Vizitatorii pot explora ruinele magazinelor, coloanelor și monumentelor care înconjurau agora, simțind pulsul vieții antice.

 

9. Biserica Sfântului Filip

 

Situată pe dealul de deasupra orașului Hierapolis, această biserică bizantină a fost construită în onoarea apostolului Filip, care se crede că a fost martirizat aici. Ruinele bisericii și priveliștile panoramice asupra văii fac din acest loc o destinație memorabilă.


10. Parcul Național Pamukkale
 

Întins pe o suprafață vastă, Parcul Național Pamukkale include atât terasele de travertin, cât și ruinele antice ale Hierapolisului. Vizitatorii pot explora diversele trasee de drumeție și punctele de observație pentru a se bucura de peisajele spectaculoase și de biodiversitatea locală.

Iată cele mai impresionante atracții pe care le poți descoperi în Pamukkale:

1. Terasele de Travertin
 

Celebrele terase albe de travertin sunt fără îndoială atracția principală a Pamukkale. Formate de secole de depuneri de calciu din apele termale, aceste terase creează piscine naturale strălucitoare. Vizitatorii se pot plimba desculți pe terase pentru a proteja structurile fragile și pentru a se bucura de băile calde.
 

VEZI: Cele mai bune cazări pentru Pamukkale!

 

2. Piscina Antică (Piscina Cleopatrei)

 

Situată în inima Pamukkale, această piscină termală antică oferă o experiență unică de înot printre coloane romane scufundate și ruine antice. Legenda spune că însăși Cleopatra s-a scăldat în aceste ape, care sunt renumite pentru proprietățile lor vindecătoare.
 

3. Orașul Antic Hierapolis
 

Fondat în secolul al II-lea î.Hr., Hierapolis este un sit arheologic impresionant situat pe platoul de deasupra teraselor de travertin. Vizitatorii pot explora ruinele băilor romane, ale teatrelor și ale altor structuri publice. Hierapolis face parte din patrimoniul mondial UNESCO împreună cu terasele de travertin.
 

4. Teatrul Roman din Hierapolis
 

Acest teatru antic, foarte bine conservat, putea găzdui până la 12.000 de spectatori. Construit în stil roman clasic, teatrul oferă o priveliște impresionantă asupra văii și a ruinelelor din jur.
 

5. Necropola din Hierapolis
 

Una dintre cele mai mari necropole antice din Turcia, această zonă se întinde pe aproximativ 2 kilometri și conține mii de morminte, sarcofage și mausolee. Este o destinație fascinantă pentru cei interesați de arheologie și istorie antică.

Pamukkale este o destinație care combină frumusețea naturală cu bogăția istorică, oferind vizitatorilor o experiență completă și memorabilă. Fie că te relaxezi în piscinele termale, explorezi ruinele antice sau te plimbi prin peisajele uimitoare, Pamukkale te va încânta cu siguranță.