Antalya, situată pe coasta mediteraneană a Turciei, este una dintre cele mai populare destinații turistice din țară. Cu plaje superbe, situri istorice impresionante și o viață de noapte vibrantă, Antalya oferă ceva pentru fiecare vizitator.

Antalya, situată pe coasta mediteraneană a Turciei, este una dintre cele mai populare destinații turistice din țară. Cu plaje superbe, situri istorice impresionante și o viață de noapte vibrantă, Antalya oferă ceva pentru fiecare vizitator.

Descoperă Antalya: Top 10 Atracții minunate

Powered by GetYourGuide

Cele mai noi articole

21 mai 2024

6. Portul Vechi
 

Portul Vechi al Antalyei, situat la poalele Orașului Vechi, este un loc pitoresc plin de iahturi, bărci de pescuit și cafenele. Este un loc minunat pentru a te plimba, a savura un prânz cu fructe de mare proaspete sau a face o croazieră de-a lungul coastei.
 

7. Templul lui Apollo și Athena din Side
 

La doar o oră de mers cu mașina de Antalya, orașul antic Side găzduiește ruinele impresionante ale templelor lui Apollo și Athena. Aceste structuri antice oferă priveliști spectaculoase asupra mării și sunt un loc ideal pentru a explora istoria și a face fotografii memorabile.
 

8. Aspendos

 

Teatrul antic Aspendos este unul dintre cele mai bine conservate teatre romane din lume, cu o capacitate de aproximativ 15.000 de spectatori. Construit în secolul al II-lea d.Hr., teatrul este încă folosit pentru spectacole și festivaluri, oferind o atmosferă unică și o acustică excelentă.
 

9. Perge
 

Un alt sit arheologic important din apropierea Antalyei, Perge este un oraș antic care datează din perioada elenistică. Vizitatorii pot explora ruinele impresionante ale stadionului, băilor romane, agora și teatrului. Perge este un loc fascinant pentru iubitorii de istorie și arheologie.
 

10. Telefericul Tunektepe
 

Pentru priveliști spectaculoase asupra Antalyei și a coastei mediteraneene, o plimbare cu telefericul Tunektepe este o experiență de neratat. Telefericul te duce pe vârful muntelui Tunektepe, de unde poți savura panorama uluitoare și te poți bucura de o masă sau o băutură la restaurantul rotativ situat în vârf.

Iată cele mai impresionante atracții pe care le poți descoperi în acest oraș splendid:
 

1. Orașul Vechi (Kaleiçi)

 

Kaleiçi, centrul istoric al Antalyei, este un labirint de străzi înguste, case otomane restaurate și ruine antice. Plimbarea prin Kaleiçi te transportă în timp, iar atracțiile principale includ Poarta lui Hadrian, Turnul cu Ceas și numeroasele moschei și biserici vechi.

VEZI: Zboruri și cazări de top la cele mai mici prețuri pentru Antalya!


2. Poarta lui Hadrian
 

Construită în onoarea împăratului roman Hadrian, această poartă monumentală datează din anul 130 d.Hr. și este una dintre cele mai bine conservate structuri antice din Antalya. Este un punct de intrare impresionant în Orașul Vechi și un loc perfect pentru fotografii.
 

3. Plaja Konyaaltı
 

Una dintre cele mai frumoase plaje din Antalya, Konyaaltı oferă nisip fin, ape cristaline și o gamă largă de facilități, inclusiv restaurante, cafenele și parcuri. Este locul ideal pentru relaxare, înot și sporturi nautice.

 

4. Muzeul Antalya

 

Acest muzeu impresionant găzduiește o colecție vastă de artefacte care acoperă istoria bogată a regiunii, de la epoca preistorică până la perioada otomană. Printre cele mai notabile exponate se numără statuile zeilor și împăraților romani, descoperite în orașul antic Perge.

 

5. Cascada Düden

 

Cascada Düden este de fapt compusă din două cascade: Düden Superioară și Düden Inferioară. Düden Superioară este situată într-un parc frumos, iar Düden Inferioară se varsă spectaculos direct în Marea Mediterană. Ambele oferă priveliști uimitoare și oportunități excelente pentru fotografii.

Antalya este un oraș care combină perfect istoria, cultura și frumusețea naturală. Indiferent dacă ești un aventurier, un pasionat de istorie sau pur și simplu cauți un loc relaxant pentru vacanță, Antalya are ceva special pentru tine.