Deschiderea unei afaceri ca make-up artist reprezintă o oportunitate fascinantă în lumea frumuseții și a machiajului. În articolul nostru, vei descoperi pașii esențiali pe care trebuie să-i urmezi pentru a-ți transforma pasiunea pentru make-up într-o afacere de succes.
04 octombrie 2023

Dacă îți dorești să devii make-up artist și să îți deschizi propria afacere în acest domeniu, există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți atinge scopul. În primul rând, este important să îți dezvolți abilitățile și cunoștințele în machiaj. Poți urma cursuri de specialitate sau să te informezi online, să studiezi tehnici și tendințe în machiaj.

 

După ce ai acumulat suficientă experiență și încredere în abilitățile tale, poți începe să îți construiești un portofoliu. Acesta poate include fotografii cu machiajele pe care le-ai realizat, astfel încât potențialii clienți să poată vedea calitatea și stilul tău. Este important să arăți o diversitate de machiaje, astfel încât să demonstrezi că poți aborda diferite stiluri și să răspunzi nevoilor și preferințelor clienților.

 

Pe scurt, se desfășoară în trei etape:

  • Înființezi sau utilizezi o firmă existentă pentru acest domeniu de activitate.
  • Obții toate aprobările necesare.
  • Începi să atragi clienți.

 

Make-up artistul reprezintă una dintre afacerile cu potențial de reușită, indiferent de conjunctura economică. Această oportunitate de afacere poate fi dezvoltată în orice mediu, fie rural, fie urban. Cu toate acestea, nu oricine poate intra în această industrie, deoarece necesită anumite calificări profesionale. Cu toate acestea, oricine poate deschide o astfel de firmă, chiar dacă nu deține toate certificările necesare, cu condiția ca cel puțin o persoană calificată să fie angajată în firmă pentru a presta această activitate.

Cum pot sa am o afacere ca make-up artist? Primii pasi

Cum poti castiga bani ca makeup artist. Idei de afaceri profitabile

 

Cum sa castigi bani ca makeup artist

 

Înființezi o firmă sau folosești deja o firmă existentă

 

Pentru a putea porni o astfel de afacere, aceasta trebuie să ”îmbrace” o formă juridică care să permită funcționarea sa. Forma juridică cea mai des întâlnită este SRL sau societatea cu răspundere limitată.

În cazul în care dorești să pornești o astfel de afacere este bine să cunoști cel puțin 3 aspecte importante referitoare la înființarea unei firme  și condițiile pentru înființarea unui SRL-D sau societate cu răspundere limitată debutant dacă nu ai mai avut nicio firmă până în prezent.

 

Dacă te-ai hotărât să înființezi o firmă atunci nu-ți rămâne decât să te gândești la 3 denumiri ale companiei tale și unde o să aibă sediul social (în cazul în care vrei să înființezi o firmă online).

 

Dacă ai deja o firmă, atunci trebuie să știi că vei avea nevoie să fie autorizată clasa CAEN 9602 și eventual clasa CAEN 9604 în cazul în care ai deja această clasă în actul constitutiv al firmei tale, sau trebuie să adaugi codul CAEN în situația în care nu ai deja inserat în actul constitutiv.

 

Dacă pe lângă această activitate vei dori să activezi și cu alt domeniu (spre exemplu, să vinzi produse), atunci trebuie să ai în vedere că trebuie să ai autorizate și celelalte clase CAEN necesare în funcție de ce activitate vei presta în plus.

Makeup artist. Idei de afaceri profitabile . Cum sa faci bani ca makeup artist

 

Cum sa faci bani ca makeup artist

 

Obții avizele necesare

 

Un alt aspect foarte important al afacerii este respectarea reglementărilor legale care sunt în continuă modificare, iar la începutul afacerii, esenţiale sunt cel puțin următoarele autorizaţii sau documente:

  • Autorizaţia sanitaro-veterinară;
  • Autorizaţia PSI (Prevenirea şi Stingerea Incendiilor);
  • Autorizaţie de funcţionare de la Protecţia Muncii pentru respectarea disciplinei în muncă.

 

În plus, trebuie să ai în vedere Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 1136/2007, care dictează modul de organizare a unor astfel de afaceri. Spre exemplu, pentru următoarele activităţi trebuie să existe incinte separate prin uşi:

a)epilare, tratament şi machiaj cosmetic;

b)pedichiură, manichiură;

c)coafură, manichiură;

d)frizerie, bărbierit, manichiură.

Powered by GetYourGuide

Începerea unei cariere ca make-up artist poate fi o alegere interesantă și satisfăcătoare

 

Cum sa faci bani din makeup

 

Spor la clienti

 

Promovarea afacerii este un alt aspect care trebuie luat în calcul, mai ales că prin modul în care este realizat, ca make-up artist trebuie să te diferențiezi față de concurența ta. Asocierea afacerii cu anumite evenimente sau vedete contribuie la succesul afacerii. În funcţie de bugetul stabilit (nu există o sumă maximă) rezultatul afacerii poate fi unul extraordinar, astfel încât aprecierea ta să ajungă în top.