Crucea de pe Vârful Caraiman a devenit un simbol important pentru națiunea română și este vizitată anual de mii de oameni.Este localizata în vârful Munților Caraiman, cu vedere la orașul Bușteni.

Crucea de pe Caraiman ,cea mai înaltă cruce din lume pe un masiv montan!

Crucea de pe Caraiman ,cea mai înaltă cruce din lume pe un masiv montan!

Powered by GetYourGuide

Cele mai noi articole

30 martie 2023

Crucea este înaltă de 28 de metri și este construită din metal. Este înțesată de lumini, care o fac vizibilă de la mare distanță.

 

Crucea de pe Caraiman

Traseu clasic este de la Gara Bușteni – Jepii Mici – Cabana Caraiman – Brâna Mare a Caraimanului – Crucea Eroilor Neamuluii Caraiman!

Monumentul este inclus in Cartea Recordurilor, fiind cea mai inalta cruce amplasata pe un varf montan. Exista mai multe trasee si metode a ajunge la ea, asadar nu ezitati sa o vizitati daca aveti ocazia!

 

Mai jos in articol avem pt tine si cateva sugestii de trasee sa ajungi la Crucea de pe Caraiman.

 

Crucea Eroilor cum mai este numita a fost construită între 1926 și 1928 în memoria eroilor feroviari care au murit la datorie în Primul Război Mondial. In 2008 a fost inaugurata o platforma panoramica la baza cruci, oferind vizitatorilor o priveliste de neuitat asupra imprejurimilor.

Traseul cel mai ok pentru a va incadra in timp pentru coborare si sa aveti si timp sa admirati peisajul ar fi sa mergeti cu masina pe Transbucegi pana la Cabana Piatra Arsa. De acolo sunt 2 trasee spre Babele, primul traseu este mai frumos, aveti peisaj, e plin de flori si este mai putin populat. Al doilea este cel mai apropiat de Cabana, e un drum slut si galagios, pe acolo o ia majoritatea. Ambele sunt foarte accesibile, in jur de o ora ajungeti la Babele. Apoi tineti marcajele pana la Cruce. Va sfatuiesc sa fiti la Piatra Arsa la 7, cel tarziu 8, pentru ca in general la munte dupa 14 se aduna norii si sunt sanse de ploaie, iar in zona Vf. Caraiman apar norii si vantul, sunt sanse sa nu vedeti nimic dupa 12-14 si fiind o mica portiune de lant, poate doriti sa o traversati avand vizibilitate. Daca va ganditi sa o luati spre Cabana Caraiman, sa stiti ca ieri inca erau niste valcele cu zapada iar cei fara gherute in picioare alunecau. Si bețele de tracking ajuta mult, fiecare cate 2, nu cum am mai vazut cu cate una. Cel mai bine tineti traseul de la Babele spre Cruce. Inca i primavara pe munte, sunt zone de trecere cu zapada.

Crucea de pe Caraiman

Este important să fiți bine pregătiți pentru drumeție, să purtați incaltaminte și îmbrăcăminte adecvate, să aveți suficientă apă și mâncare și o hartă a zonei. De asemenea, este important să fii conștient de condițiile meteorologice și să le verifici înainte de a începe drumeția.