Marcel Ciolacu, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, la Bruxelles, că „este foarte posibil să venim cu o lege a pensiilor până la sfârșitul anului”. Acesta spune că pensiile mici vor crește cu certitudine, precizând că pentru acestea va exista o abordare diferențiată în funcție de venit. 

Premierul Marcel Ciolacu, a spus, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, la Bruxelles, după discuțiile avute cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că „este foarte posibil să venim cu o lege a pensiilor până la sfârșitul anului”. Ciolacu spune că pensiile mici vor crește cu certitudine, precizând că pentru acestea va exista o abordare diferențiată în funcție de venit. 

Ciolacu: Pensiile mici vor crește cu certitudine. Venim cu o lege a pensiilor până la sfârșitul anului

Powered by GetYourGuide

Cele mai noi articole

03 septembrie 2023

Întrebat dacă pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2024, Marcel Ciolacu spune că cele mici vor fi majorate cu siguranță. „Pensiile mici vor crește cu certitudine. Pentru pensiile mici va exista o abordare diferențiată în funcție de venit. Este normal să se întâmple acest lucru. Nu i se ia nimănui niciun drept. Este normal să ne învățăm lecția când s-au tăiat pensiile și salariile în România. Să venim cu o abordare pentru a evita un dezechilibru macro-economic”, a mai spus Ciolacu. 

Ciolacu spune că Guvernul va finaliza legea pensiilor în următoarele patru luni, timp în care trebuie să rezolve inechitățile din sistem, după cum a solicitat Comisia Europeană. „Este foarte posibil să venim cu o lege a pensiilor până la sfârșitul anului. Solicitarea Comisiei este de a închide cat mai mult inechitățile din interiorul sistemului de pensii. Niciodată Comisia nu ne-a cerut să mărim pensiile celor care au avut la pensie mai mult decât în activitate”, a declarat premierul. 

Legea pensiilor generale nu există în acest moment într-o formă concretă, de aceea nu a putut fi prezentată la Bruxelles. Cu toate acestea, potrivit surselor Digi24, Comisia Europeană aștepta un nou indicator care, în aceeași măsură, să aducă „disciplină financiară”, dar fără a afecta posibilitatea de actualizare sau majorare a pensiilor pe viitor. 

Află mai multe despre Cât vor primi românii în plus la pensie din 1 ianuarie 2024. Cea mai mare creștere de după Revoluție - https://descoperatera.ro/cat-vor-primi-romanii-in-plus-la-pensie-din-1-ianuarie-2024-cea-mai-mare-crestere-de-dupa-revolutie