Vești bune pentru pensionari! La finalul lunii august 2023, va avea loc o întâlnire la Bruxelles, în care se va atinge și subiectul pensiilor. Guvernanții au anunțat deja că au planuri serioase pentru a modifica sumele, începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Vești bune pentru pensionari! La finalul lunii august 2023, va avea loc o întâlnire la Bruxelles, în care se va atinge și subiectul pensiilor. Guvernanții au anunțat deja că au planuri serioase pentru a modifica sumele, începând cu data de 1 ianuarie 2024.

CINCI MILIOANE DE PENSIONARI AȘTEPTAU ACEST ANUNȚ. CU CÂT SE VOR MAJORA PENSIILE, CE S-A AFLAT PÂNĂ ACUM

Cele mai noi articole

19 august 2023

Ce se va întâmpla cu pensiile românilor

 

În cadrul unei intervenții televizate, Doina Parcalabu, fosta șefă de la Casa de Pensii, a transmis următoarele clarificări:

 

„Plecăm de la lege, de la 1 ianuarie, Guvernul nu va face rabat, la 1 ianuarie se cunoaşte inflația pentru 2022, ori inflația comunicata de INS e de 13,8,%, dacă nu mă însel. Aici, ar trebui sa se adauge ceva pentru majorarea salariului mediu, dar în 2022 a fost vorba de creștere negativă, deci nu mai poate aduce influentă.

 

În aceste condiţii,  tot ce poate identifica Guvernul mai mult 13,8%,  e de salutat si apreciat efortul.  Este posibil să se fii luat in discuție ca trebuie crescute pensiile mici, ca măsură de ajutorare socială. Daca vorbim de pensii pe contributivitate, nu poate avea loc discuție de indexare diferita fata de pensiile mari, pentru că nu este corect”, a declarat Dorina Pârcălabu la România TV.

La momentul actual, se preconizează că pensia minimă ar urma să crească de la 1.125 lei la 1.350 de lei, de anul viitor. De asemenea, punctul de pensie ar urma să crească de la 1.785 de lei la 2.142 de lei. Mai bine de cinci milioane de pensionari așteptau un astfel de anunț. 

În urmă cu puțin timp, președintele Casei de Pensii a transmis faptul că mărirea pensiilor este o măsură care are ca scop distrugerea inechității din sistemul actual. Daniel Baciu a dorit să accentueze faptul că noua reformă a pensiilor nu va duce la scăderea sumelor pe care le primesc pensionarii. Cei care au indemnizații extrem de mici vor fi ajutați de către stat pentru a ajunge la un oarecare echilibru.

Anunțul făcut de noul ministrul al Muncii

 

Noul ministrul al Muncii a anunțat faptul că abia din anul 2024 se va stabili noua lege a pensiilor. În acest moment, există trei variante de lucru la minister, ambele dorind să aducă o creștere semnificativă pentru veniturile pensionarilor.

 

„Aici avem două variante de lucru. Ne dorim să avem un proces de adoptare a noii legi a pensiilor cât mai rapid. Dacă acest act normativ va fi finalizat înainte de 1 ianuarie 2024, atunci vom vedea în noua lege a pensiilor.

Categoric vom avea o pensie minimă mai mare, fiindcă tocmai de la ideea aceasta se pleacă.

Considerăm că suma de 1225 de lei este o pensie foarte mică și tocmai aici ne dorim să venim cu o creștere a pensiilor.

Ne dorim să avem o creștere care să se simtă, dar îmi este imposibil să vă spun acum un procent, fiindcă la legea pensiilor avem trei variante de lucru”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.