Cele mai frumoase insule exotice din lume se află pe lista multor turiști și călători pasionați de destinații remarcabile. Cu o topografie uluitoare, plaje spectaculoase ș culturi fascinante, multe insule exotice oferă atracții pentru toată lumea, indiferent dacă visezi la o vacanță relaxantă la plajă sau plănuiești o aventură de neuitat.

Cele mai frumoase insule exotice din lume se află pe lista multor turiști și călători pasionați de destinații remarcabile

Cele mai bune 17 de insule tropicale din lume

Powered by GetYourGuide

Cele mai noi articole

18 iunie 2023

Seychelles

La est de Kenya, acest arhipelag de 115 insule de corali și granit este plin de atracții, de la jungle listate de UNESCO și recifuri de corali înfloritoare până la plaje cu palmieri, flancate de bolovani uriași. Aproape jumătate din suprafața totală a acestor insule ecuatoriale este protejată și multe dintre insule se află în sanctuare marine bogate în pești, perfecte pentru scufundări și snorkeling.

Seychelles are unele dintre cele mai bogate ape destinate pescuitului de pe planetă, făcând din aceasta o destinație de top pentru pescari.

 

Santorini, Grecia

Santorini este una dintre cele mai frumoase și atractive 10 insule din Grecia. Vilele albe așezate pe stâncile vulcanice, bisericile cu cupolă albastră ce se ridică pe munții de lângă marea strălucitoare, toate acestea fac din Santorini o destinație preferată de turiștii din întreaga lume.

Așezate pe vârful stâncilor negre de lavă, așezările Firá și Oia sunt cele mai pitorești și mai scumpe destinații ale insulei, iar Oia se clasează printre cele mai fotografiate locații din lume. Alte atracții din Santorini includ situl arheologic Akrotíri, Ancient Thira, plaje frumoase și cu nisip negru și, desigur, apusurile de soare sublime.

 

Insulele Cook

Dacă ai visat vreodată să fii un naufragiat în Pacificul de Sud, Insulele Cook sunt ideale. Întinse între Polinezia Franceză și Samoa, dar cu legături puternice cu Noua Zeelandă, cele 15 insule ale arhipelagului se numără printre cele mai frumoase insule din Pacificul de Sud. Într-un bungalou peste apă sau într-o cabană rustică pe plajă pe o insulă îndepărtată, puteți crede că sunteți Robinson Crusoe.

Printre atracțiile de top ale insulelor se numără atrăgătoarele lagune acvamarine, plaje înconjurate de palmieri și vârfuri vulcanice, iar localnicii sunt printre cei mai prietenoși din Pacificul de Sud.

Rarotonga este principalul centru turistic, cu numeroasele stațiuni, hoteluri luxoase și plajele cu nisip auriu. Aitutaki este una dintre cele mai frumoase insule din Pacificul de Sud. Satele înconjurate de hibiscus se cufundă pe dealuri și alte 21 motus, sau mici insulițe, se întind de-a lungul lagunei albastre, la o distanță mică de celelalte stațiuni.

 

Bali, Indonezia

Cultura îmbătătoare a insulei Bali este o sărbătoare pentru simțuri cu vadurile de tămâie din templele hinduse, orezarele ce abundă de verdeață și mâncarea ce zguduie papilele gustative. Surfingul și înotul sunt activități populare pe frumoasele plaje ale insulei, iar turiștii vor găsi atât de multe alte lucruri de făcut pe această insulă exotică, de la sărituri la vizitarea obiectivelor turistice din zona rurală luxuriantă, de la tratamente spa la cumpărături și drumeții.

Bucurați-vă de partea spirituală a Bali în Ubud, vizitați Seminyak și Sanur, descoperiți latura turistică în Kuta, sau explorați atracțiile de pe insula vulcanică vecină Lombok .

Maldve

 

Maldivele sunt un șir de atoluri frumoase din Oceanul Indian, alcătuite din peste 1000 de insule de corali cunoscute pentru plajele lor cu nisip alb și apele calde, turcoaz albastre. Insulele tropicale sunt însorite și calde pe tot parcursul anului, deși timpul cel mai popular pentru a  le vizita este între noiembrie și aprilie, deoarece aceasta este perioada cea mai scăzută a precipitațiilor.

Vizitează recifurile de corali din Maldive , una dintre cele mai excepționale destinații din lume pentru scufundări și snorkeling, unde poți vedea broaște țestoase și pești tropicali în culori vii. Pentru persoanele mai aventuroase, înotați cu rechini giganți, cu balene și pisici de mare pe timp de noapte.

Când îți planifici călătoria, vei fi răsfățat pentru alegerea hotelurilor de lux, cele mai multe fiind amplasate pe insule mici, private și accesate cu avionul maritim sau cu barca de viteză de pe insula principală.

 

Bora Bora, Polinezia Franceză

 

În formă de sombrero gigant, această insulă vulcanică luxuriantă este una dintre cele mai frumoase insule din Pacificul de Sud. Cel mai bun atu al acestei frumuseți tropicale este laguna fascinantă și turcoaz. Peștii, broaștele țestoase sau rechinii înoată în apele limpezi, iar insulele mici ce o înconjoară oferă un plus persajului sălbatic. Ascundeți-vă într-un luxos bungalou deasupra apei și bucurați-vă de peisaje, în timp ce adormiți cu sunetul valurilor.

Insula are amprenta franțuzească, iar bucătăria este pe măsură. Scufundările și snorkelingul sunt activități excelente în recifele din jur, iar traseele de drumeții se află prin pădurile împânzite de palmieri.

 

Palawan, Filipine

 

Palawan este răspunsul filipinezilor la paradis. Această provincie insulară se întinde spre sud-vest până la Borneo, cu vârfuri luxuriante de calcar care se ridică dintr-o mare asemănătoare cu o bijuterie, atât de limpede încât aproape că puteți vedea expresiile peștilor.

Șuvițe de plaje strălucitoare cu nisip alb sunt înconjurate de palmieri foșnitori, în timp ce sub apă, recifele de corali abundă de o impresionantă diversitate de pești tropicali, fiind locul ideal pentru scufundări. Alte atracții includ fauna sălbatică unică a insulelor, lacurile de smarald, dar și satele de pescari. Coron găzduiește resort-uri luxuriante, iar în El Nido va puteți bucura de frumusețe naturală, fiind una dintre cele mai atrăgătoare insule. De aici puteți face o călătorie în jurul spectaculosului arhipelag Bacuit.

Una dintre atracțiile de top din Palawan este Parcul Național Puerto Princesa, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, un sistem impresionant de peșteri de calcar cu un râu subteran.

Insulele Dalmate, Croația

În Marea Adriatică, de pe coasta Croației, Insulele Dalmației sunt un amestec feeric de farmec relaxat și istorie bogată. Satele pitorești și hotelurile și restaurantele tip boutique înconjurate de mări strălucitoare, fac din insule unele dintre cele mai căutate locuri de vacanță din Croația.

Topul listei este Brac cu faimoasa bandă de plajă Zlatni Rat (Cornul de Aur). Hvar este, de asemenea, frumos cu bisericile sale gotice, orașul vechi fără mașini și portul de pescuit pitoresc. De aici, puteți merge cu fermoarul spre frumoasele insule Pakleni, cunoscute pentru apa lor cristalină și golfurile retrase. Alte insule dalmate care trebuie vizitate includ Korcula – cu clădirile sale acoperite cu roșu și alb, Mljet – cu cele două lacuri de apă sărată interioare și Vis.

 

Fiji

Una dintre evadările tropicale preferate de australieni este insula Fiji. Are tot ce vă puteți dori: plaje cu nisip alb, ape turcoaz translucide și recife de corali abundente, iar poporul fijian întâmpină vizitatorii cu zâmbete calde și prietenoase.

Scufundările, snorkelingul, pescuitul și, în unele zone, surfingul sunt toate lucruri populare de făcut în Fiji. Cu mai mult de 300 de insule, este ușor să găsești insula preferată pentru vacanța ta, de la resort-uri de lux celebre, până la hoteluri destinate familiei. Fijienii îndrăgesc copiii, deci aceasta este o destinație fabuloasă pentru familiile care doresc să se relaxeze.

 

Kaua’i, Hawaii

Kaua’i este numită „Insula Grădinii” pentru un motiv întemeiat: pădurile tropicale acoperă mare parte din insulă, cascadele cad de pe stâncile înalte, iar parfumul îmbătător al florilor tropicale atârnă greu în aerul sufocant.

Totuși, frumusețea insulei nu se află doar în flora sa luxuriantă. Linia de coastă spectaculoasă vă va cuceri. Lava a sculptat această uimitoare insulă, plimbându-se de pe fundul oceanului pentru a forma creste catifelate și stânci vertiginoase înconjurate de plaje superbe.

Broaștele țestoase și peștii tropicali înoată de-a lungul recifelor de corali, încântând scafandrii și snorkelerii din întreaga lume. Comparativ cu celelalte insulele mai populare, Maui și Oahu, Kaua’i emană o vibrație discretă și tinde să se miște într-un ritm mai relaxat.

Nu ratați atracțiile de top ale insulei: coasta uluitoare Na Pali, canionul Waimea lung de 10 mile și priveliștile acoperite de nori de pe stâncile de deasupra golfului Hanalei.

 

St. Lucia

Insula St. Lucia emană o frumusețe aparte. Spre deosebire de alte insule din Caraibe, cele mai bune atuuri ale sale nu sunt neapărat plajele, deși cu nisipurile aurii sunt populare printre cei care vizitează. Insula însăși trebuie observată: vârfuri vulcanice prezidă peisajele luxuriante, ridicându-se la mai mult de 700 de metri deasupra mării și oferind un fundal uluitor peisajului uimitor.

Păduri cu cocos, cascade, sate de pescari, recife de corali, trasee naturale și izvoare termale vindecătoare sunt doar câteva dintre obiectivele turistice de explorat pe St. Lucia. Pretty Marigot Bay și Anse Chastanet Marine Park sunt două locuri pe care nu trebuie să le ratați. Influențele franceze asupra insulei completează atracțiile sale exotice.

 

Capri, Italia

Insula Capri se află la aproximativ 20 de kilometri de coasta Amalfi și se ridică la înălțimea tuturor așteptărilor. Una dintre cele mai populare atracții turistice ale sale este „grota albastră”, o peșteră strălucitoare unde localnicii obișnuiesc să ducă turiștii pe bărci mici și să cânte diferite piese de operă pentru a demonstra acustica fantastică a peșterii.

Odată ce ajungeți în portul Marina Grande, prindeți funicularul până în orașul principal Capri, care pare a fi desprins din filme. Piața de aici zumzăie, cu localnici îmbrăcați ireproșabil și turiști care duc plase de cumpărături pline cu haine de designer. Asigurați-vă că vizitați și cel mai înalt oraș, Anacapri, și că luați telescaunul până la Monte Solarocar pentru a admira peisajul minunat.

 

Ko Phi Phi, Thailanda

În Ko Phi Phi, un mic arhipelag din provincia Krabi din Thailanda, vârfurile luxuriante de calcar se ridică din marea tropicală, iar apele calde ajung pe plajele albe înconjurate de palmieri.

Lovit de tsunami în 2004, Ko Phi Phi și-a revenit acum. Frumusețea naturală amintește de visul insulei tropicale evocat în celebrul film a lui Leonardo DiCaprio, „The Beach”, care a fost filmat aici la Maya Beach, pe insula mai mică vecină Ko Phi Phi Leh. Ko Phi Phi Don este singura insulă locuită și oferă excursii de o zi pe insulele din jur. Alte activități populare includ înot, snorkeling și scufundări. Nu ratați Monkey Beach, renumită pentru locuitorii săi, maimuțelele.

 

Insulele Whitsunday, Australia

Insulele Whitsunday sunt versiunea australiană a fanteziei clasice a insulelor tropicale. Aceste 74 de insule luxuriante se ridică deasupra mării izbitor de albastre. Insulele de corali se află în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Navigarea este unul dintre lucrurile populare de făcut în Whitsundays, iar scufundările sunt excelente de-a lungul recifelor de corali populate de pești colorați. Este un ecosistem extrem de fragil, protejat de șase parcuri naționale și pe care le puteți explora parcurgând zeci de trasee de drumeții.

Cazarea variază de la campinguri pe malul mării, retrageri ecologice și stațiuni de familie până la resor-ui de lux, cum ar fi Insula Hayman sau Insula Hamilton. Nu ratați nisipurile radiante de pe plaja Whitehaven, una dintre cele mai bune plaje din Australia.

 

Insula Saint Barthélemy

Uimitor de frumoasă, dar subevaluată, insula St. Barts atrage numeroase vedete și moguli din întreaga lume pentru un motiv bun. Această insulă drăguță oferă un aer franțuzesc la tropice, cu un farmec relaxant pe care călătorii îl adoră.

Una dintre atracțiile de top ale insulei St. Barts sunt plajele sale pline de magie, care se curbează în jurul coastei, susținute de dealuri verzi. Intimitatea și izolarea sunt celelalte puncte forte ale insulei, dar, desigur, toate acestea au un preț. Această insulă atrăgătoare este una dintre cele mai scumpe din Caraibe. Totuși, vă puteți caza într-o vilă privată sau într-un hotel de tip boutique, puteți lua masa la unul dintre cele mai luxoase restaurante din lume și puteți trăi stilul de viață al celor bogați și faimoși.

 

Bahamas

Avem la final Insulele Bahamas. Cu 700 de insule și mai mult de 2.000 de caiuri mici, este ușor să vă găsiți ascunzătoarea visată în Caraibe. Atracțiile de top ale acestor insule uimitor de frumoase variază de la plaje idilice și recife de corali înfloritoare până la cumpărături și restaurante fantastice.

În capitala Nassau, un popular port de nave de croazieră pe insula New Providence, puteți face cumpărături la prețuri fără taxe sau puteți să rezervați un sejur pe Grand Bahama. Bimini este cea mai bună alegere pentru iubitorii de pescuit sau de vânătoare. Long Island și Andros sunt cunoscute pentru scufundări de clasă mondială. Insulele Out, cum ar fi Exumas, Abacos și Eleuthera sunt destinate relaxării, pentru plajă și bronz. Insula Harbour este una dintre puținele plaje unde puteți găsi nispi extra fin și roz.

Indiferent ce insulă decideți să vizitați, veți găsi o mulțime de locuri fantastice pentru a vă caza și relaxa. Puteți opta de la resort-uri de lux la stațiuni pentru familii și chiar stațiuni all-inclusive și foarte ieftine.

Reduceri