Romania este situată în regiunea de sud-est a Europei și este adesea inclusă ca membru al comunității geopolitice din regiunea Balcanilor. Țara a fost membră a Blocului Sovietic de Est până în 1989, dar de atunci aderat la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) în 2004 și la Uniunea Europeană în 2008. În ciuda faptului că acest articol este despre munții țării, România este cel mai bine cunoscută pentru Transilvania. Regiunea cu orașele sale medievale, castele și, desigur, legenda vampirului Conte Dracula.

România este cel mai bine cunoscută pentru Transilvania. Regiunea cu orașele sale medievale, castele și, desigur, legenda vampirului Conte Dracula.

Cei mai înalți munți din România

Powered by GetYourGuide

Cele mai noi articole

09 martie 2023

4. Negoiu

Vârful Negoiu este al doilea cel mai înalt punct din România, la o înălțime de 8.316 picioare (2.534 de metri) deasupra nivelului mării. Vârful Negoiu este situat în județul Sibiu. Negoiu se găsește în Munții Făgăraș, care fac parte din grupul mare de lanțuri muntoase numiti Carpații Meridionali. Munții Făgăraș și Carpații Meridionali îi servesc ambele drept zone de bază.

Vârful Negoiu este al doilea cel mai înalt punct din România

Cei mai înalți cinci munți din România

 

1. Lespezi

Vârful muntelui Lespezi este al cincilea cel mai înalt punct din România, la o altitudine de 8.257 picioare (2.516 metri) deasupra nivelului mării. Vf. Lespezi este situat in judetul Arges. Lespezi se găsește în Munții Făgăraș, care fac parte din grupul mai mare de lanțuri muntoase numiti Carpații Meridionali. Munții Făgăraș și Carpații Meridionali îi servesc ambele drept zone de bază.

Vârful muntelui Lespezi este al cincilea cel mai înalt punct din România

 

2. Parangu Mare

 Vârful muntos Parangu Mare este al patrulea cel mai înalt punct din România, la o înălțime de 8.264 picioare (2.519 metri) deasupra nivelului mării. Parangu Mare este situat la granița dintre județul Gorj și județul Hunedoara. Parangu Mare se află în Munții Parang, care fac parte din grupul mai mare de lanțuri muntoase numiti Carpații Meridionali. Munții Parang și Carpații Meridionali îi servesc ambele drept zone de bază. Pentru turistii care doresc sa viziteze si sa urce varful Parangu Mare sau zonele din jurul acestuia exista Adapostul Agatat, Cabana Groapa Seaca sau Cabana Obarsia Lotrului in care se pot caza in apropierea inceperii traseului de sus pe munte.

Vârful muntos Parangu Mare este al patrulea cel mai înalt punct din România

 

3. Vistea Mare

 Vârful muntos Vistea Mare este al treilea cel mai înalt punct din România, la o altitudine de 8.291 de picioare (2.527 de metri) deasupra nivelului mării. Vistea Mare este situat in judetul Brasov. Vistea Mare se găsește în Munții Făgăraș, care fac parte din grupul mare de lanțuri muntoase numite Carpații Meridionali. Munții Făgăraș și Carpații Meridionali îi servesc ambele drept zone de bază. Sus, langa varful Vistea Mare se afla Refugiul Vistea, o mica cabana in care turistii si alpinistii se pot odihni sau sta noaptea.

Vârful muntos Vistea Mare este al treilea cel mai înalt punct din România

5. Moldoveanu

Vârful Muntelui Moldoveanu este cel mai înalt punct din toată România, la o altitudine de 8.346 de picioare (2.544 de metri) deasupra nivelului mării. Varful Muntelui Moldoveanu este situat in judetul Arges. Moldoveanu se găsește în Munții Făgăraș, care fac parte din grupul mare de lanțuri muntoase numiti Carpații Meridionali. Munții Făgăraș și Carpații Meridionali îi servesc ambele drept zone de bază. Vârful muntelui are un marcaj onorific pentru a-l desemna drept cel mai înalt punct din țară și pentru ca turiștii să vadă când ajung în vârf.

Vârful Muntelui Moldoveanu este cel mai înalt punct din toată România

 

Importanța Munților României

Munții României sunt destinații majore pentru turiștii internaționali, precum și cetățenii nativi ai țării, de vizitat și, ca atare, reprezintă un atu important al economiei românești. Munții i-au atras pe localnici și turiști să vină să-i urce și să experimenteze și să admire în aer liber și priveliști pitorești uimitoare. Munții au oferit, de asemenea, o varietate de activități în aer liber pentru localnici și turiști deopotrivă pentru a participa la alpinism, ciclism, drumeții, schi și rafting de-a lungul râurilor care sunt în apropierea unor munți.