Cascada Niagara este una dintre cele mai impresionante atracții naturale din lume, cu un volum de apă care curge într-o singură cădere de peste 168.000 de metri cubi de apă pe minut. Această cascadă este situată între lacurile Erie și Ontario, în vestul statului New York și sudul provinciei Ontario, Canada. Este o destinație turistică populară și a atras milioane de vizitatori de-a lungul anilor.

Cascada Niagara este una dintre cele mai impresionante atracții naturale din lume.

Cascada Niagara este una dintre cele mai impresionante atracții naturale din lume

Cele mai noi articole

27 februarie 2023

Caracteristici


Cascada Niagara este compusă din trei căderi de apă - Căderea Americană, Căderea Herron și Căderea Canadiană, fiecare dintre acestea având propriile sale caracteristici. Cea mai impresionantă dintre cele trei este Căderea Canadiană, care este de asemenea cea mai vizitată.

 

Aceasta are o înălțime de 57 de metri și o lățime de 671 de metri și reprezintă mai mult de jumătate din întreaga cascadă Niagara.

 

Căderea Americană este cea mai mare cădere verticală a cascadei, cu o înălțime de 21 de metri. Căderea Herron este cea mai mică dintre cele trei, cu o înălțime de 15 metri.

 

În total, cascadele se întind pe o lungime de 1.200 de metri.

În jurul cascadei Niagara se află Parcul Niagara Falls, care acoperă o suprafață de aproximativ 400 de acri. Acesta oferă numeroase activități pentru vizitatori, cum ar fi călătorii cu barca, vizite la muzeul cascadelor Niagara, tururi de elicopter și zbor cu balonul cu aer cald. În plus, în apropiere se află numeroase hoteluri, restaurante și magazine pentru turiști.

Istoric

Cascada Niagara este o cascadă formată din trei căderi de apă, care a fost creată în urma unui proces geologic care a durat mii de ani. Inițial, zona a fost acoperită de gheață în timpul ultimei glaciațiuni. Când gheața s-a topit, apa a început să curgă spre Golful Saint Lawrence, iar în timp s-a creat canionul Niagara. Această cascadă a fost descoperită de exploratorul francez Samuel de Champlain în 1604, care a numit-o La Grande Chute. Numele de Niagara a apărut mai târziu și este de origine irocheză.

Importanță

 

Cascada Niagara are o importanță semnificativă în economia regiunii, fiind o destinație turistică populară și atrăgând milioane de vizitatori în fiecare an.

 

De asemenea, cascada Niagara este importantă pentru producția de energie hidroelectrică. În prezent, există o serie de centrale hidroelectrice în apropierea cascadei, care furnizează energie electrică pentru Canada și Statele Unite ale Americii.