Elveția va oferi în curând bogaților lumii o nouă alternativă în care să își depoziteze cele mai de preț bunuri: seifuri în stâncă săpate la poalele Munților Alpi, transmite Bloomberg, citată de Agerpres. 

Elveția va oferi în curând bogaților lumii o nouă alternativă în care să își depoziteze cele mai de preț bunuri

Bogații lumii vor putea utiliza și Munții Alpi drept seifuri

Cele mai noi articole

02 martie 2023

Bogații lumii caută securitate în condițiile în care pandemia a perturbat piețele, iar tensiunile sociale au izbucnit din SUA și până la Hong Kong și Londra. În timp ce unii se tem de o recesiune globală sau de dezastre naturale, alții vor să evite depozitele bancare deoarece dobânzile negative forțează băncile să perceapă bani de la cei care au depozite de numerar.

 

Potrivit informațiilor publicate pe pagina de Internet a companiei Bruenig Mega Safe AG, seifurile în munte au dimensiuni care variază de la 100 de metri cubi până la de 20.000 de metri cubi și o înălțime de până la 12 metri. Seifurile asigură o umiditate constantă de 40% și o temperatură de 12 grade Celsius. Prețurile încep de la 500.000 de dolari.

 

Pe lângă stocarea de obiecte de valoare precum opere de artă, aur, acțiuni sau automobile clasice, seifurile sunt și „o locație ideală pentru activități care necesită cele mai înalte standarde de securitate”, susține firma elvețiană.

Ideea aparține unor întreprinzători din centrul Elveției, unde este amplasat masivul Bruenig, la aproximativ 40 de kilometri sud-vest de Lucerna. „Camera comorilor dumneavoastră într-un munte. Un loc sigur în care să vă depozitați activele și datele sensibile”, spune Bruenig Mega Safe AG, firma care construiește seifurile, pe pagina sa de Internet.

 

Hugo Schittenhelm, membru în Consiliul de Administrație de la Bruenig Mega Safe AG, spune că firma intenționează să utilizeze un spațiu din interiorul muntelui echivalent cu zece terenuri de fotbal. „Dacă va fi nevoie am putea extinde acest spațiu”, susține Hugo Schittenhelm.

Hugo Schittenhelm a spus că Bruenig Mega Safe poartă discuții cu o serie de clienți potențiali, printre care se numără galerii de artă, dar și persoane înstărite. Pe lângă faptul că sunt mai sigure, seifurile în munte sunt mai ieftin de construit, susține Schittenhelm. „Autorizațiile de construcție se obțin mai rapid, tavanul nu poate fi distrus și nu ai nevoie de sârmă ghimpată sau câini”, spune Schittenhelm. Deși până acum cei mai interesați sunt cetățenii și firmele din Elveția, Bruenig Mega Safe intenționează să atragă și clienții din alte regiuni înstărite, precum Hong Kong sau Singapore.