Luna septembrie vine cu o serie importantă de ajutoare pentru pensionarii români, oamenii cu cele mai mici venituri din România, mai mici chiar și decât salariul minim pe economie.

Luna septembrie vine cu o serie importantă de ajutoare pentru pensionarii români, oamenii cu cele mai mici venituri din România, mai mici chiar și decât salariul minim pe economie.

Bani gratis de la stat pentru românii cu pensii sub 1.500 de lei și 2.000 de lei, sumele exacte. Banii intră direct pe card

Cele mai noi articole

29 august 2023

Cei cu pensii între 1501 și 2000 de lei se vor bucura în plus de 400 de lei de la stat, iar cei cu pensii între 2001 și 3000 de lei vor primi câte 300 d elei. Nu în ultimul rând, toți românii cu pensii de sub 1700 de lei se vor bucura de vouchere sociale în valoare de 250 de lei virați la fiecare două luni.

 

Cine primește bani de la stat, care sunt sumele

 

Ajutorul pentru energie este în valoare de 700 de lei și se acordă pensionarilor care au mai mult de 60 de ani, cu condiția ca pensia acestora să nu depășească 2.000 de lei. Mai mult decât atât, românii cu pensii sub 1500 de lei vor primi un al doilea ajutor de 500 de lei.

În ceea ce privește românii care se pregătesc să iasă la pensie, merită să știe că mai sunt doar câteva zile în care pot cumpăra vechime, până la la finalul lunii august. În teorie, există un proiect la Ministerul Muncii pentru extinderea termenului până la finalul anului curent, dar nu s-a aplicat încă. Din câte se pare, se extinde termenul din cauza aglomerației de la casele teritoriale de pensii din România.

 

O lună de vechime la pensie costă în prezent 750 de lei, iar pentru un an întreg ajunge la 9000 de lei. Perioada maximă pentru care se poate achiziționa vechime este de 6 ani, cu un total de plată de 54.000 de lei. Merită avut în vedere că valoarea menționată mai sus este ancorată în salariul minim pe economie. Când va crește acesta, va crește și vechimea.