Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) îi atenționează din nou pe pensionari, în ceea ce privește termenul-limită de depunere a unui document. Este obligatoriu până la 25 septembrie 2023. Miercuri, instituția condusă de președintele Daniel Baciu a făcut un anunț pentru elevii și studenții beneficiari de pensii de urmaș.

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) îi atenționează din nou pe pensionari, în ceea ce privește termenul-limită de depunere a unui document.

Au obligația să prezinte până la 25 septembrie - Casa Națională de Pensii, o nouă atenționare pentru pensionari

Powered by GetYourGuide

Cele mai noi articole

16 septembrie 2023

Anunțul Casei de Pensii

 

„În atenția elevilor și studenților beneficiari ai unei pensii de urmaș.

 

A. Elevii beneficiari ai unei pensii de urmaş, care au împlinit vârsta de 16 ani, au obligația să prezinte, până la data de 25 septembrie 2023 adeverința din care să rezulte că în anul școlar 2023–2024, urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii.

 

!!! În cazul nedepunerii adeverinței, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie 2023 se reține de la plată.

 

B. Studenții beneficiari ai unei pensii de urmaş, în vârstă de până la 26 de ani, au obligația, după caz:

– să transmită/depună la sediul caselor teritoriale de pensii – până la data de 25 septembrie 2023 – o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor.
 

În cazul nedepunerii declarației, până la data de 25 septembrie 2023, pensia aferentă lunii octombrie va fi reținută de la plată, potrivit procedurii.

 

– să prezinte caselor teritoriale de pensii – până la data de 25 octombrie 2023 – adeverința în original din care să rezulte că în anul universitar 2023-2024, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii.!!! În situația neprezentării până la data de 25 octombrie 2023 a adeverinței în original, pensia de urmaș aferentă lunii noiembrie va fi reținută de la plată”.

 

Astfel, potrivit Casei de Pensii, elevii beneficiari ai unei pensii de urmaş, care au împlinit vârsta de 16 ani, au obligația să prezinte, până la data de 25 septembrie 2023, adeverința din care să rezulte că în anul școlar 2023–2024.

 

În caz contrar, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie 2023 se reține de la plată. De asemenea, și studenții beneficiari de pensie de urmaș trebuie să facă dovada unor documente în perioada următoare.

„Anunţ pentru pensionarii Casei Judeţene de Pensii Bistrița-Năsăud care își încasează pensia prin cont bancar.

Luni 11 SEPTEMBRIE 2023, au fost operate transferurile prin intermediul Trezoreriei Bistrița, astfel ❗️ MARȚI 12 SEPTEMBRIE❗, în cursul după-amiezei vor fi alimentate conturile de către bănci.

Se schimbă legea pensiilor! Peste cinci milioane de pensii vor fi recalculate