Tradiția vopsirii ouălor de Paște s-a schimbat mult de-a lungul timpului, de la practica vopsire a ouălor în roșu, în amintirea sângelui lui Hristos, până la vopsitul ouălor in modele si forme foarte diferite fata cu ce erau obișnuiți bunicii noștri.

Tradiția vopsirii ouălor de Paște s-a schimbat mult de-a lungul timpului, de la practica vopsire a ouălor în roșu, în amintirea sângelui lui Hristos, până la vopsitul ouălor in modele si forme foarte diferite fata cu ce erau obișnuiți bunicii noștri.

6 metode ingenioase si deosebite ,de vopsit ouăle

Powered by GetYourGuide

Cele mai noi articole

30 martie 2023

2-Utilizați carioci pe diferite nuanțe pentru a desena linii scurte în jurul ouălor dupa ce ele au fost ulterior fierte. Rezultatul va fi unul foarte sic si interesant.

Daca doriți sa folosiți o vopsea naturala ,ecologica ,o puteți obține din sfecla roșie ,turmeric , cojile de ceapă, frunze de varză roșie plus câteva picături de oțet sau chiar spanac .Când le fierbeți adăugați si puțin oțet si culoarea va prinde mai bine pe ou. Înainte de a fierbe ouăle, este mai bine să le spălați cu săpun pentru ca culoare sa fie distribuita si uniform pe ou . Acesta metoda va proteja si coaja sa crape când sunt fierte.

Schimbați puțin modul de vopsirea clasica a ouălor anul acesta și încercați una dintre aceste idei creative!

1- Această tehnică pe cat este de simpla pe atat este ușoară de realizat , iar rezultatul este unul șic, modern și total personalizat. Folosiți litere obișnuite de autocolant pentru a crea o inițială în centrul oului. Apoi, acoperiți totul cu vopsea .

3-Ouă cu design de benzi elastice.Înfășurați benzi elastice de cauciuc(de preferat3-4 bucăți) în jurul ouălor fierte, apoi scufundați-le in vopsea. Odată ce oul este uscat, îndepărtați elasticele de cauciuc.Vezi obține un decor foarte interesant .

4-Vopsirea ouălor de Paște pentru ouă cu vopsea prin metoda picurare. Folosind chiar si o seringa , picurați de 1 până la 4 picături pe ou . Vopseaua prelingându-se pe oua in special daca folosiți mai multe nuanțe veți crea un decor deosebit pe ou.

5-Puteti crea de asemenea modele deosebite cu bucăți mici de bandă scotch lipite pe ou ,iar ulterior aceasta se vor îndepărta după vopsire și uscare.

6-Puncte realizate cu carioci si mixate 3-4culori pe un ou. Această metoda este extrem de simplă creează rezultate fantastice.

 

Un secret va dezvalui acuma pentru a obține un ou cu coaja tare .Pentru a obține o coajă mai puternică, puneți ouăle într-o apă foarte sărată pentru un timp, astfel încât coaja se va întări cu ajutorul sării și va fi mai puternică.

Dacă pictezi ouăle in familie cu copii, vei fi șocat de ingeniozitatea în amestecarea culorilor.